Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 04 19

Prancūzas dėl prastos formos gręžiasi į vakciną nuo COVID-19 – taip jaučiasi ir kiti

Prancūzijos talentas Ugo Humbertas (ATP-46) yra vienas ryškiausių savo šalies teniso šviesulių, tačiau jau kurį laiką išgyvena didelę žaidybinę krizę ir teigia, kad viena iš to priežasčių galėtų būti ir vakcina nuo COVID-19.
Ugo Humbertas
Ugo Humbertas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

23-ejų tenisininkas 2022 metų sezoną pradėjo fantastiška pergale prieš „US Open“ čempioną Daniilą Medvedevą, tačiau tuomet smigo į didelę duobę ir per likusius 9 mačus iškovojo vos 1 pergalę.

„Tai tapo labai sunkiu iššūkiu, per kurį man teko išgyventi daug nelengvų akimirkų. Daugelį mačų žaidžiau nesijausdamas gerai, o pasitikėjimas savimi yra smukęs. Būdavo akimirkų, kuomet nedvejodavau, kaip turėčiau žaisti, tačiau dabar nuolatos abejoju ir tai man kelia nerimą. Kiekvieną dieną bandau surasti problemos išsprendimo būdų ir gyventi dabartimi, o ne praeitimi“, – atsivėrė prancūzas.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Ugo Humbertas ir Daniilas Medvedevas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Ugo Humbertas ir Daniilas Medvedevas

Viena iš didžiausių problemų U.Humbertas įvardijo ir tai, kaip jo kūnas atsigauna po vakcinos nuo COVID-19, kurią jis gavo 2021 metų antroje pusėje. Tenisininko teigimu, jis nuolatos jautė didelį nuovargį.

Maža to, po pralaimėjimo pirmajame šių „Australian Open“ etape savo tautiečiui Richardui Gasquet jis užsikrėtė koronavirusu.

„Sunku pasakyti, ar tai vien tik skiepo padariniai. Aš tikrai nesu gydytojas. Mes atlikome visus įmanomus testus ir neradome absoliučiai nieko. Tai neįtikėtina.

Daktarai minėjo, kad nuovargis gali būti tiesiogiai susijęs su vakcina, tačiau ieškoti priežasčių toliau buvo beviltiška, nes mes vis dar turime per mažai informacijos apie pačią vakciną. Praėjus 10 dienų nuo to laiko, kai Toronte pasiskiepijau, maždaug po valandos treniruotės man pradėjo traukti visus raumenis. Sezono pabaigoje apskritai nelabai galėjau treniruotis. Po valandos darbo būdavau visiškai išsekęs, dėl to pasiėmiau trijų savaičių pertrauką. Manau, kad mano kūnas vis dar neatsistatė“, – guodėsi Humbertas.

„Scanpix“ nuotr./Jeremy Chardy
„Scanpix“ nuotr./Jeremy Chardy

Dar keblesnėje situacijoje po COVID-19 vakcinos atsidūrė kitas prancūzas Jeremy Chardy (ATP-236). 35-erių tenisininkas nusprendė nutraukti praėjusių metų sezoną po „US Open“ po netinkamos savo kūno reakcijos į skiepą.

Bendraudamas su prancūzų „L'Equipe“ jis pasakojo, kad iš karto po vakcinos visą kūną perrėžė labai aštrus skausmas ir jis niekur nedingo. Veteranas kol kas negrįžo į ATP turą.

Nedidelių sveikatos sutrikimų turėjo ir Gaelis Monfilsas (ATP-21), tačiau prancūzas viešai pareiškė, kad nesigaili sprendimo pasiskiepyti.

„Nesu vienintelis sportininkas, atsidūręs tokioje situacijoje, – kalbėjo Humbertas. – Girdėjau ir kitus apie tai kalbant. Tačiau tai jau praeitis ir nebenoriu apie tai šnekėti.“

ATP turo atstovas spaudai sezono pradžioje informavo, kad bent viena vakcinos doze nuo COVID-19 yra pasiskiepiję 99 iš 100 geriausių planetos tenisininkų. Vieninteliu nepasiskiepijusiu išlieka pirmoji planetos raketė Novakas Džokovičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas