Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 04 05

Prancūzijos teniso žvaigždės išgyvenimai – depresija ir alkoholio vartojimas

Prancūzijos tenisininkas Lucas Pouille (ATP-454) praeityje netgi buvo pasibeldęs į pirmojo ATP reitingo dešimtuko duris, tačiau pastaraisiais metais kovojo ne tik su jį persekiojusiomis traumomis, bet ir kitais vidiniais demonais.
Lucasas Pouille
Lucasas Pouille / „Scanpix“ nuotr.

2018 metais tuomet dar itin perspektyvus Prancūzijos tenisininkas Lucas Pouille pirmą kartą karjeroje šoktelėjo į dešimtą ATP reitingo poziciją, o jau kitame sezone pasiekė ir pirmą „Didžiojo kirčio“ pusfinalį Australijoje.

Visgi metų pabaigoje tenisininką pakirto alkūnės trauma, o į tenisą jis nusprendė grįžti jau tik 2021 metais.

Tačiau L.Pouille sugrįžimas nebuvo sklandus, o nuo praėjusių metų vidurio prancūzas ir vėl dingo. Bendraudamas su L'Equipe jis papasakojo apie užklupusią tamsiąją pusę, dėl kurios tenisininkas priėmė sprendimą pristabdyti karjerą.

Viskas prasidėjo nuo praėjusių metų vasaros, kuomet paleistas iš ligoninės Nicoje dėl šonkaulių traumos jis svečiavosi Didžiojoje Britanijoje, kur prasidėjo žolės sezonas.

„Atsirado tamsioji mano pusė, kuri atvedė mane iki depresijos. Po „Roland Garros“ turnyro būdamas Anglijoje turnyro metu miegodavau po vieną valandą ir vienas vartodavau alkoholį. Tiesiog negalėdavau užmerkti akių. Būdavome dviese su treneriu, rytais jis manęs klausdavo, kodėl aš nemiegu, o aš meluodavau dėl įvairiausių alergijų. Niekam to nepasakojau. Viskas pasikeitė, kai vieną sykį pamačiau savo dukrelės nuotrauką telefone – ji negalėjo manęs tokio matyti. Dėl savo psichologinės būsenos sustabdžiau ir tenisą“, – atviravo Pouille.

29-erių tenisininkas iki pat 2022-ųjų pabaigos savo rankose taip ir nelaikė raketės, tačiau dabar yra pasiruošęs dar vienam sugrįžimui, o pagrindiniu tikslu išlieka Paryžiaus olimpinės žaidynės kitais metais.

„Ego visoje šioje situacijoje suvaidino labai didelį vaidmenį. Kantrybės neturėjimas sugrįžti į aukščiausią lygį. Turėjau galimybę patirti įspūdingiausias akimirkas tenise, žaisti didžiausiuose pasaulio kortuose. Nuo to nusiritau iki pralaimėjimo 300-tąją vietą užimančiam varžovui pirmame „Challenger“ etape.

Baisu, kadangi savo galvoje aš vis dar Top 10 žaidėjas. Nežiūrėjau savo reitingo nuo praėjusių metų gegužės. Praradau visus savo rėmėjus, išskyrus drabužių. Kuomet kurį laiką gyveni tokiomis pakiliomis emocijomis, sunku viską pradėti iš naujo“, – pasakojo prancūzas.

„Scanpix“ nuotr./Lucas Pouille ir Novakas Džokovičius 2019 metais „Australian Open“ pusfinalyje
„Scanpix“ nuotr./Lucas Pouille ir Novakas Džokovičius 2019 metais „Australian Open“ pusfinalyje

L.Pouille per teniso karjerą vien iš turnyrų susižėrė kiek daugiau nei 8 mln. JAV dolerių ir laimėjo 5 ATP turnyrus, iš kurių rimčiausias – ATP 500 Vienoje.

Jis taip pat pasiekė vieną „Grand Slam“ pusfinalį („Australian Open“ – 2019 m.), du ketvirtfinalius (Vimbldone ir „US Open“ – 2016 m.) ir yra Daviso taurės čempionas (2017 m.).

Žygis link atvirųjų JAV pirmenybių ketvirtfinalio įsimintinas ir tuo, kad aštuntfinalyje L.Pouille sugebėjo patiesti vieną geriausių planetos tenisininkų Rafaelį Nadalį.

Šią savaitę Prancūzijos atstovaus dalyvavo Meksikoje vykstančiame „Challenger“ turnyre ant grunto, tačiau pralaimėjo jau patį pirmą susitikimą vokiečiui Elmarui Ejupovičiui (ATP-280).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?