Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 06 10

Prasidėjęs žolės sezonas: geriausi šių kortų specialistai

Žolės sezonas po truputėlį įsibėgėja, o Atvirosios eros statistika mums sako, kad jame geriausiai rungtyniauja Šveicarijos maestro Rogeris Federeris. Jis yra vienas geriausių visų laikų tenisininkų ant šio aikštės paviršiaus, o jam priklauso aukščiausias pergalių ir pralaimėjimų procentas.
Rogeris Federeris
Rogeris Federeris / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Šią savaitę R.Federeris savo žolės sezoną pradėjo Vokietijoje, kur rungtyniauja „MercedesCup“ turnyre. Ten jis iškovojo pergalę prieš Taylorą Fritzą, o savo pasirodymą pratęs penktadienį ketvirtfinalio mače su Florianu Mayeriu.

Šveicaras savo karjeroje yra iškovojęs 15-a titulų ant šio aikštės paviršiaus. Septynis iš jų jis laimėjo Vimbldone, o aštuonis kartus maestro triumfavo Halėje. Dar šešis kartus jis patyrė pralaimėjimus finale.

34-ų metų tenisininkas pirmauja Atvirojoje eroje pagal pergalių ir pralaimėjimų procentą ant žolės dangos, nes jis yra iškovojęs 143-is pergales ir patyrė 20 pralaimėjimų, o tai net 88-i proc.

„Tikiuosi, kad šią savaitę sužaisiu kuo daugiau mačų, – prieš turnyrą Vokietijoje kalbėjo šveicaras. – Būtų puiku rungtyniauti pusfinalyje, tačiau svajoju triumfuoti šiame čempionate. Teniso pasaulyje nuolat įvyksta staigmenos, todėl viskas yra įmanoma.“

Iš karto už R.Federerio rikiuojasi kita teniso legenda Johnas McEnroe. Iš Niujorko kilęs tenisininkas ant šio aikštės paviršiaus iškovojo 121-ą pergalę ir patyrė 20 nesėkmių (86%).

Trečioje vietoje liko Bjornas Borgas. Jis yra sužaidęs gerokai mažiau varžybų, tačiau pagal pergalių ir pralaimėjimų procentą tenisininkas yra trečias (85%). Švedas penkis kartus triumfavo Vimbldone.

Pergalės ir pralaimėjimai ant žolės dangos Atvirojoje eroje
Vieta Žaidėjas Pergalės ir pralaimėjimai Procentas
1. Rogeris Federeris 143-20 88
2. Johnas McEnroe 121-20 86
3. Bjornas Borgas 61-11 85
4. Andy Murray 90-17 84
...
9. Novakas Džokovičius 67-15 82

Likę „Didžiojo ketverto“ nariai yra netoli nuo pirmose vietose esančios trijulės. A.Murray yra ketvirtas, o ant žolės dangos jis iškovojo jau 90 pergalių. Škotas iš viso laimėjo šešis titulus, o tarp jų ir 2013-ų metų Vimbldono trofėjų.

N.Džokovičius Vimbldoną laimėjo tris kartus, o pagal pergales ir pralaimėjimus, kol kas, yra devintas. Šiais metais serbas sieks iškovoti trečią Vimbldono titulą iš eilės.

R.Nadalis į dešimtuką nepatenka, tačiau jis ant žolės dangos yra iškovojęs keturis titulus. Ispanas ant šio aikštės paviršiaus laimėjo 77-is proc. savo mačų (58-17). Tiesa, Rafa jau paskelbė apie tai, kad šiame žolės sezone rungtyniauti neketina.

Primename, kad kitą savaitę savo pasirodymą žolės kortuose pradės ir geriausias Lietuvos tenisininkas Ričardas Berankis. Jis dalyvaus turnyre Halėje. Savo karjeroje lietuvis ant šio aikštės paviršiaus yra iškovojęs 16-a pergalių ir patyręs 13-a nesėkmių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas