Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 06 19

Pratęsimuose dominuojantis lenkas dėl titulo Vokietijoje kausis su D.Medvedevu

Halėje (Vokietija) vykstančiame ATP 500 serijos turnyre „Terra Wortmann Open“ paaiškėjo finalo dalyvių pora, kuri sekmadienio popietę susigrums dėl nugalėtojo trofėjaus.
Hubertas Hurkačas ir Nickas Kyrgiosas
Hubertas Hurkačas ir Nickas Kyrgiosas / „Scanpix“ nuotr.

Netradiciniu stiliumi į finalą Vokietijoje žengė Lenkijos tenisininkas Hubertas Hurkačas (ATP-12). Jis pusfinalyje 4:6, 7:6(2), 7:6(4) palaužė dar vieną labai solidų turnyrą ant žolės sužaidusį australą Nicką Kyrgiosą (ATP-65).

Pirmą kartą į ATP turnyro finalą ant žolės dangos žengęs 25-erių tenisininkas pirmoje sezono dalyje liko savo jaunesnių kolegų šešėlyje, tačiau iš tikrųjų lenkas žaidžia labai stabilų sezoną, pasiekęs tris ATP pusfinalius (Halė, Majamis, Dubajus) bei du ketvirtfinalius (Monte Karlas, Madridas).

Įdomu tai, kad per pastaruosius du mačus Vokietijoje H.Hurkačas nė sykio taip ir nelaimėjo oponento padavimų, tačiau svarbiausiomis akimirkomis idealiai žaidžia tiebreak'us – laimėjo abu juos ketvirtfinalyje prieš Felixą Auger-Aliassime'ą, tą patį pakartojo ir su N.Kyrgiosu, tiesa, pralaimėjęs pirmą setą.

Halėje šią savaitę lenkas laimėjo visus penkis pratęsimus, o iš viso ant žolės dangos jis yra laimėjęs net 10 pratęsimų iš eilės.

27 neatremiamus padavimus varžovui išrašęs H.Hurkačas pakartojo asmeninį rekordą trijų ATP turnyrų setų mačuose. Australijos tenisininkas buvo dar solidesnis su 30 ace'ų, tačiau iki savo rekordo jam buvo dar toli (44).

N.Kyrgiosui pritrūko vienos pergalės iki galimybės būti skirstytam Vimbldono pirmenybėse. Dabar 27-erių tenisininkas jau pirmajame etape galimai susitiks su geriausiais pasaulio žaidėjais. Nepaisant to, australas pirmą kartą nuo 2018-ųjų sugrįš į geriausių pasaulio tenisininkų 50-tuką.

Lenko varžovu finale bus pirmoji pasaulio raketė Daniilas Medvedevas (ATP-1). Rusas kitame pusfinalyje 7:6(3), 6:3 susitvarkė su kortų šeimininku Oscaru Otte (ATP-51) bei antrą savaitę iš eilės pateko į turnyro ant žolės dangos finalą.

Tarpusavio susitikimuose su H.Hurkaču kur kas lygybė 2:2, o vienintelį mūšį ant žolės praėjusių metų Vimbldone po penkių setų trilerio kiek netikėtai laimėjo būtent Lenkijos tenisininkas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas