Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 07 03

Prie žolės džiovinimo prisidėjęs N.Džokovičius pratęsė įspūdingą pergalių seriją

Vimbldono centrinį kortą tradiciškai atidarė praėjusių metų vyrų vienetų pirmenybių čempionas, kuriuo tapo Serbijos teniso superžvaigždė Novakas Džokovičius (ATP-2).
Novakas Džokovičius
Novakas Džokovičius / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Pirmajame Vimbldono turnyro etape 36-erių tenisininkas užtikrintai 6:3, 6:3, 7:6(4) susitvarkė su Pedro Cachinu (ATP-68) iš Argentinos.

Šiame „Didžiojo kirčio“ turnyre N.Džokovičiui tai buvo jau 29-toji pergalė iš eilės. Pastarasis Vimbldoną siekia laimėti penktą kartą paeiliui, o paskutinį sykį Londone ant žolės pralaimėjimą jis patyrė dar 2017 metais.

Prieš mėnesį „Roland Garros“ turnyre visų laikų rekordininku pagal iškovotus „Grand Slam“ titulus tapęs Serbijos teniso titanas taikosi ir į dar vieną pasiekimą – aplenkti Rogerį Federerį pagal Vimbldono trofėjus. Šveicaras savo kraityje turi 8, o serbas šiemet sieks susilyginti pagal šį rodiklį.

Dvikovos tarp N.Džokovičiaus ir P.Cachino pirmojo seto pabaigoje pradėjo lyti. Organizatoriai priėmė sprendimą užbaigti setą ir tik tuomet uždaryti stogą, o už tai brangiai sumokėjo.

Žolė per tą laiką stipriai sušlapo ir tenisininkai korte nepasirodė dar apie pusantros valandos. Palyginimui, pirmajame korte stogas buvo uždarytas iš karto ir ten žaidimas buvo pristabdymas tik labai trumpam laikui.

Nepaisant ilgos pauzės, N.Džokovičius neprarado geros nuotaikos ir netgi į kortą žengė su rankšluosčiu bandydamas greičiau išdžiovinti dangą.

Antrajame etape serbo varžovu bus įspūdingą sugrįžimą inicijavęs Jordanas Thompsonas (ATP-70). Australijos tenisininkas 2:6, 2:6, 6:4, 7:6(4), 6:3 palaužė amerikietį Brandoną Nakashimą (ATP-55).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas