Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 05 12

Prieš ketvirtadienio kovas Romoje – nerimas dėl Rogerio Federerio

Horizonte mirgant Atvirojo Prancūzijos čempionato grunto kortams, nerimas dėl antrosios pasaulio raketės Rogerio Federerio vis didėja. Net ir pats šveicarų „maestro“ tikina, jog jo forma toli gražu nėra pati geriausia, o į ateitį žvelgia tikrai ne pro rožinius akinius. Jau už kelių savaičių gali nutrūkti R.Federerio dalyvavimo 65 „Didžiojo kirčio“ turnyruose iš eilės serija.
Rogeris Federeris
Rogeris Federeris / „Scanpix“ nuotr.

Trys antrosios pasaulio raketės varžovai Andy Murray, Novakas Džokovičius ir Rafaelis Nadalis trečiadienį „Internazionali BNL d’Italia“ turnyrą, kaip ir pats R.Federeris, pradėjo pergalėmis, tačiau paklausti, ką mano apie „maestro“ formą, susilaikė nuo šnekų.

Tačiau į visus klausimus apie savo formą atsakė pats R.Federeris. Geriausias Šveicarijos tenisininkas neslėpė, jog nesitikėjo trečiadienį įveiksiąs jaunąjį Vokietijos talentą Alexanderį Zverevą.

„Tiesą sakant, galvojau, kad pralaimėsiu dviejų setų kovoje, – ATP žurnalistams po pergalės 7:5, 6:3 kalbėjo antroji pasaulio raketė. – Žaisti nusprendžiau tik po šiandienos (trečiadienio) rytinės treniruotės. Nesu tikras, kaip jausiuosi ketvirtadienį. Tikiuosi, kad galėsiu žaisti toliau, tačiau toli gražu nesu tikras. Treniruočių metu kas penkiolika minučių manęs treneriai teiraujasi, kaip jaučiuosi.“

Šie R.Federerio žodžiai nerimą kelia ne tik dėl jo fizinio pasiruošimo, bet ir dėl fakto, jog per 18-a metų ATP ture jo beveik niekada nekamavo rimtos traumos.

VIDEO: Rogerio Federerio komentaras po pergalės prieš Alexanderį Zverevą

A.Murray, kuris trečiadienio kampaniją pradėjo nesunkia pergale 6:3, 6:3 prieš Kazachstano tenisininką Michailą Kukuškiną, paklaustas, ką mano apie antrosios pasaulio raketės šnekas nebaigti šio turnyro, atsakė, kad R.Federeris geriausiai žino, ką reikia daryti.

„Galbūt jis šiuo metu nesijaučia labai gerai, – kalbėjo geriausias Didžiosios Britanijos tenisininkas. – Tačiau jis pažįsta save ir savo kūną geriau už mus visus. Galiausiai sprendimą turi priimti jis, turint omenyje, jog ne už kalnų Atvirasis Prancūzijos čempionatas.“

„Aš pėdinu mažylio žingsniais, – toliau kalbėjo R.Federeris. – Net pagalvoti apie rytojų yra šiek tiek per daug. Rizikavau apskritai čia atkeliaudamas, tad dalyvavimas turnyre, dar labiau pergalė prieš būsimą superžvaigždę, man yra geras ženklas.“

„Manau, kad padariau gerą žingsnį nusprendęs čia žaisti, nes tai man padėjo geriau suvokti, kokios kondicijos esu šiuo metu, – toliau pasakojo 34-erių metų geriausias Šveicarijos tenisininkas. – Dabar tikrai nesu pasiruošęs šimtu procentų, tad dar turiu kur patobulėti. Per kitas dvylika dienų turėsiu susigrąžinti formą, jei noriu žaisti Paryžiuje.“

Šią savaitę į antrą vietą ATP reitinge pakilęs R.Federeris užsiminė ir apie vasaros planus. Šveicarų „maestro“ atskleidė, kad nėra tikras ir dėl dalyvavimo Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių teniso turnyre, kuris prasidės rugpjūčio 14 dieną.

„Majamio ir Madrido turnyruose man nepasisekė, – apie turnyrus, kuriuos buvo priverstas praleisti, kalbėjo R.Federeris. – Apie Rio sunku kažką ir pasakyti. Ši vasara tenisininkams bus labai įtempta, tad gali būti, jog į Braziliją ir nevyksiu.“

„The Guardian“ žurnalistai nuomonės apie pastaruosius R.Federerio rezultatus paklausė ir pirmosios pasaulio raketės Novako Džokovičiaus, kuris trečiadienį nelengvai 7:5, 7:5 nugalėjo 35-erių metų prancūzą Stephane Robertą. Spaudos atstovus labiausiai domino geriausio pasaulio tenisininko nuomonė apie pastarąją šveicarų „maestro“ nugaros traumą.

„Scanpix“ nuotr./Novakas Džokovičius
„Scanpix“ nuotr./Novakas Džokovičius

“Stuburas yra žmogaus kūno pagrindas, ypač juo rūpintis turi atletai, – dėstė N.Džokovičius. – Jis yra lengvai pažeidžiamas, jei žaidi daug mačų, intensyviai treniruojiesi ir turi prisitaikyti prie skirtingų sąlygų. Todėl mūsų komandose ir yra tiek daug žmonių, fizioterapeutų, kurie savo srityje yra profesionalai. Patikėkite, mes beveik prieš kiekvieną treniruotę gulamės ant stalo, ilgai atliekame tempimo pratimus. Kitaip sakant, visais įmanomais būdais stengiamės apsisaugoti nuo traumų.”

„Jei nori žaisti aukščiausiame lygyje, privalai būti sveikas, o jei nori būti sveikas, privalai bent kelias valandas per dieną skirti savo kūnui.“

R.Federeris, kaip ir kiti trys „Didžiojo ketverto“ atstovai, kovas „Internazionali BNL d’Italia“ turnyre tęs trečiadienį. Geriausias Šveicarijos tenisininkas apie 13.10 Lietuvos laiku susikaus su pavojingu varžovu – 15-ąja pasaulio rakete Dominicu Thiemu.

VIDEO: Trečiadienio Romos „Masters“ apžvalga

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas