Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 06 03

Protestas „Roland Garros“ pusfinalyje – mergina prisirakino prie tinklo

Antrasis „Roland Garros“ vyrų vienetų teniso turnyro pusfinalis Paryžiuje buvo pristabdytas po to, kai į kortą netikėtai įsiveržė protestavusi mergina.
Protestantė „Roland Garros“ pusfinalyje
Protestantė „Roland Garros“ pusfinalyje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Pusfinalyje tarp Caspero Ruudo (ATP-8) ir Marino Čiličiaus (ATP-23) įsivyravo nemaža pauzė trečiojo seto viduryje, kuomet ramybę sudrumstė protestantė.

Į aikštelę įbėgusi mergina greitai prisirakino save prie tinklo, iškėlė ranką į viršų ir demonstravo marškinėlius su užrašu „Mums liko tik 1028 dienos“, referuodama į visuotinį atšilimą.

Kameroms pavyko užfiksuoti patį incidentą, tačiau netrukus vaizdas iš centrinio „Philippe Chatrier“ korto dingo, o tenisininkams buvo liepta sugrįžti į persirengimo kambarius, kol apsauga išves merginą ir bus patikrinta tinklo būklė.

Tai toli gražu nebe pirmasis kartas, kuomet sporto varžybose užfiksuojami panašaus tipo protestai. Incidentai, kurių metų protestantai prisirakina prie sporto inventoriaus, nutiko ir NBA lygoje, taip pat Anglijos futbolo „Premier“ lygoje.

Po 15-20 minučių pertraukos į aikštelę sugrįžę tenisininkai pratęsė kovą, kurioje dominavo C.Ruudas – pergalė iškovota rezultatu 3:6, 6:4, 6:2, 6:2.

Karjeros turnyrą Paryžiuje žaidžiantis 23-ejų norvegas iki šių pirmenybių nė karto nebuvo pasiekęs net „Didžiojo kirčio“ ketvirtfinalio, o daugelio ekspertų buvo kritikuojamas, kad gali laimėti tik žemesnio lygio varžybose – visi aštuoni tenisininko titulai buvo iškovoti ATP 250 turnyruose.

Fantastiškai ant „Roland Garros“ grunto atrodantis C.Ruudas finale mes iššūkį 14-tojo titulo siekiančiam Rafaeliui Nadaliui (ATP-5). Beje, norvegas palaiko labai artimą ryšį su grunto karaliumi – treniruojasi jo teniso akademijoje, tenisininkai kartu žaidžia golfą, Rafa yra mėgstamiausias Caspero žaidėjas.

„Aš užaugau žiūrėdamas į Rafą – į žaidėją, su kuriuo žaisiu finale. Jis yra tobulas pavyzdys, kaip tenisininkai turėtų elgtis korte. Jis buvo mano idealas visą gyvenimą“, – po pergalės sakė Ruudas, pirmą kartą žaisiantis prieš ispaną.

C.Ruudas tapo pirmuoju Norvegijos tenisininku, pasiekusiu „Didžiojo kirčio“ finalą. Vyrų vienetų turnyro finalinis mūšis vyks sekmadienį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas