Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 01 16

Provokacija: „Australian Open“ mače tarp ukrainietės ir rusės plevėsavo Rusijos vėliava

Rusijai tęsiant tiesiog šiurpius karinius veiksmus Ukrainos teritorijoje, didžiosios pasaulio teniso organizacijos ir toliau stebina savo abejingumu ir beveik jokių sankcijų neįvedimu šalių agresorių atstovų atžvilgiu.
Nuotraukoje – Rusijos tenisininkė Kamila Rakhimova, o dešinėje nuo jos pastebima ir pakabinta Rusijos vėliava
Nuotraukoje – Rusijos tenisininkė Kamila Rakhimova, o dešinėje nuo jos pastebima ir pakabinta Rusijos vėliava / „Twitter“ nuotr.

Melburne pirmadienį startavo atvirosios Australijos teniso pirmenybės, o jau pirmąją dieną užfiksuotas incidentas – aikštelėje plevėsuojanti Rusijos vėliava.

Lyg akiplėšiškumo būtų maža, tuo metu korte rungėsi Ukrainos tenisininkė K.Baindl (WTA-95), kurios varžove buvo rusė Kamila Rakhimova (WTA-110).

„Australian Open“ organizatoriai rusus ir baltarusius nusprendė „apriboti“ tik įvesdami neutralios vėliavos politiką – oficialiuose turnyro dokumentuose ir statistikose jų gimtoji šalis nurodoma nėra, o štai televizinių transliacijų metu šalia jų pavardžių vietoje nacionalinės vėliavos yra matoma ryškiai balta ikonėlė, simbolizuojanti „neutralumą“.

„Scanpix“ nuotr./Rusijos vėliava „Australian Open“ susitikime
„Scanpix“ nuotr./Rusijos vėliava „Australian Open“ susitikime

Tačiau šalies teniso federacija nesugebėjo net užtikrinti tokio dalyko, kad į Melburno parko kortus nebūtų įsinešta Rusijos vėliavų.

Į šią akivaizdžią provokaciją greitai sureagavo Vasilas Myrošničenka, tviteryje rašęs: „Smerkiu viešą Rusijos vėliavos demonstravimą per Ukrainos tenisininkės dvikovą ir primygtinai reikalauju „Tennis Australia“ (Australijos teniso federaciją – aut. past.) nedelsiant įvykdyti savo „neutralios vėliavos“ politiką.“

„Australian Open turnyre – provokacija. Ukrainietei K.Baindl teko ištverti Rusijos vėliavos plevėsavimą jos susitikime prieš varžovę, kuri tariamai vėliavos neturi. Australijos teniso federacija, ką jūs dėl to padarėte“, – piktinosi australas Pete'as Schmigelis, apžvelgiantis Ukrainos politinę situaciją.

Pati Australijos teniso federacija kol kas į situaciją nesureagavo ir viešo pranešimo nepateikė.

Dvikovą po nuožmios kovos rezultatu 7:5, 6:7(8), 6:1 laimėjo Ukrainos teniso atstovė, kuri pirmą kartą karjeroje žengė į antrą „Australian Open“ etapą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas