Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 05 31

Puikiai į pralaimėtą setą sureagavusi I.Swiatek žengė į ketvirtfinalį Paryžiuje

Pirmoji pasaulio raketė ir ryški favoritė laimėti „Roland Garros“ čempionatą lenkė Iga Swiatek (WTA-1) žengė į turnyro ketvirtfinalį.
Iga Swiatek
Iga Swiatek / „Scanpix“ nuotr.

Savo 21-ojo gimtadienio išvakarėse I.Swiatek pralaimėjo pirmąjį setą šių metų „Roland Garros“ čempionate, tačiau galiausiai 6:7(5), 6:2, 6:0 įveikė kinę Qinwen Zheng (WTA-74).

Rezultatu 5:2 pirmavusi lenkė iššvaistė net penkias set point'o galimybes pirmoje žaidimo partijoje, tačiau vis tiek ją galėjo laimėti pratęsime, kuomet jos pranašumas dar kartą siekė 5:2. Visgi 82 minučių trileryje geriau finišavo metais jaunesnė kinė, laimėjusi penkis taškus be atsako.

Tačiau kaip jau tampa įprasta, I.Swiatek likusioje mačo dalyje dominavo ir iškovojo jau 32-ąją pergalę iš eilės. Jos oponentei nepadėjo ir fizinės problemos, dėl kurių į kortą buvo atvykęs medicininis personalas.

Ketvirtfinalyje lenkės varžove bus amerikietė Jessica Pegula (WTA-11), kuri 4:6, 6:2, 6:3 palaužė rumunę Iriną-Camelia Begu (WTA-63).

JAV atstovė prisijungė prie „Roland Garros“ ketvirtfinalyje vietas jau anksčiau užsitikrinusių Coco Gauff ir Sloane Stephens.

J.Pegula po turnyro Paryžiuje tikrai debiutuos pirmajame WTA dešimtuke, o triumfo atveju atliktų fantastišką šuolį ir pakiltų net į antrą poziciją. Pagal dabartinius skaičiavimus antrą vietą užimti turėtų estė Anett Kontaveit, kuri iškrito dar pirmajame etape.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas