Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 06 01

Puikiai žaidęs Stanas Wawrinka – „Roland Garros“ pusfinalyje

Antrojo metų „Didžiojo kirčio“ turnyro nugalėtojo titulą ginantis Stanas Wawrinka trečiadienį surengė puikų pasirodymą. Tik trečiojo seto antroje pusėje iš vėžių šiek tiek iššokęs (bet greitai sugrįžęs) Šveicarijos tenisininkas ketvirtfinalyje sužaidė taip, kad apie jo tikslus Paryžiuje niekam nekilo jokių abejonių. Trečiadienį vykusioje „Roland Garros“ čempionato ketvirtfinalio dvikovoje 4-oji pasaulio raketė grunto specialistą nugalėjo 6:2, 6:1, 7:6(9:7).
Stanas Wawrinka
Stanas Wawrinka / „Scanpix“ nuotr.

Tai buvo septinta tenisininkų tarpusavio dvikova. Kol kas visas pergales susižėręs yra 31-erių metų šveicaras.

Pirmąjį setą S.Wawrinka pradėjo laimėdamas tris geimus iš eilės. Rezultatui esant 4:2 šveicaras puikiomis atakomis laimėjo dar du geimus iš eilės. Antroje dalyje susiklostė panašus scenarijus. Tik šįkart ketvirtas geimas buvo vienintelis, kurį A.Ramosui-Vinolasui pavyko išpešti.

VIDEO: Puikus Stano Wawrinkos taškas Paryžiuje

Trečią setą tenisininkai pradėjo laimėdami padavimus, tačiau trečiame geime S.Wawrinka pasinaudojo jo pergalę garantavusiu „break point’u“. Nors rezultatui esant 4:2 A.Ramosas-Vinolasas laimėjo du geimus iš eilės, pratęsimo pabaigoje 31-erių metų šveicaras atgavo laikinai pabėgusią koncentraciją ir iškovojo pergalę.

VIDEO: Gražus Alberto Ramoso-Vinolaso taškas

Ketvirtfinalio dvikovoje S.Wawrinka atliko 49 smūgius be atsako, padarė 43 neišprovokuotas klaidas ir laimėjo 77 procentus (36/47) pirmųjų savo padavimų. Tuo tarpu A.Ramosas-Vinolasas atliko vos 10 smūgių be atsako ir padarė 25 neišprovokuotas klaidas.

Triuškinančią pergalę iškovojęs S.Wawrinka užsitikrino 360 ATP reitingo taškų ir 294 tūkst. eurų, o „Roland Garros“ čempionato ketvirtfinalyje raketes surems su geriausio Didžiosios Britanijos tenisininko Andy Murray ir 12-ą vietą ATP reitinge užimančio Richardo Gasquet poros nugalėtoju.

S.Wawrinka į „Roland Garros“ čempionato pusfinalį pateko antrą kartą karjeroje. 4-oji pasaulio raketė tapo vos antru Šveicarijos tenisininku istorijoje, tarp keturių geriausių šio „Didžiojo kirčio“ turnyro žaidėjų patekusiu daugiau nei vieną kartą.

Būdamas 31-erių metų ir 70-ies dienų, S.Wawrinka trečiadienį taip pat tapo vyriausiu „Roland Garros“ čempionato pusfinalininku nuo 1985 metų. Kiek daugiau nei prieš tris dešimtmečius tą padaryti pavyko Jimmy Connorsui, kuris šį etapą pasiekė būdamas 32-ejų metų ir 280 dienų.

Šveicarijos tenisininkas šią savaitę gali tapti vos 8-u tenisininku istorijoje, sėkmingai apgynusiu Atvirojo Prancūzijos čempionato titulą. Primename, kad kol kas S.Wawrinka savo kolekcijoje turi 2-u „Didžiojo kirčio“ turnyrų titulus.

Tuo tarpu S.Wawrinkos varžovas A.Ramosas-Vinolasas į „Roland Garros“ ketvirtfinalyje žaidė pirmą kartą karjeroje. Už šį puikų žygį 55-oji pasaulio raketė bus apdovanotas – ATP reitinge pakils maždaug į 32-ą vietą ir pamuš karjeros rekordą (ATP-38).

Įdomu, jog gruntas yra vienintelė aikštės danga, ant kurios 55-ą vietą ATP reitinge užimančio Ispanijos tenisininko pergalių ir pralaimėjimų santykis nėra neigiamas.

A.Ramosas-Vinolasas pirmo ATP dešimtuko narį tikėjosi nugalėti tik trečią kartą karjeroje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas