Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 11 17

Puikios naujienos iš R.Nadalio – ispanas patvirtino apie sugrįžimą kitame sezone

Vienas geriausių visų laikų tenisininkų Rafaelis Nadalis (ATP-664) oficialiai patvirtino apie savo sugrįžimą į tenisą artėjančiame 2024-ųjų metų sezone.
Rafaelis Nadalis
Rafaelis Nadalis / „Scanpix“ nuotr.

Savo instagrame buvusi pirmoji planetos raketė rašė: „Vakar patvirtinau, kad sugrįšiu. Laukite naujienų šiomis dienomis, kuomet su komanda pranešiu, kur ir kada sugrįžtu.“

Nors apie R.Nadalio sugrįžimą anksčiau prakalbo tiek „Australian Open“ turnyro direktorius Craigas Tiley, tiek ir ispano dėdė bei buvęs treneris Toni Nadalis, tuščiais pažadais niekuomet nesisvaidantis Rafa neskubėjo patvirtinti šių žinių ir išstojo tik tuomet, kai savo sprendimu buvo įsitikinęs visu 100 procentų.

„Dabar aš nuoširdžiau tikiu, kad ir vėl žaisiu. Negaliu pasakyti, koks bus mano teniso lygis sugrįžus, tačiau niekuomet nepraradau aistros žaidimui. Dabar atrodo, kad dalykai krypsta į labai teigiamą pusę. Dar prieš keletą savaičių tikrai nežinojau, ar apskritai žaisiu, bet žengiau daug pozityvių žingsnių į priekį. Aš treniruojuosi ir esu laimingas. Dabar mano gyvenime – tiesiog nuostabus laikas“, – ispanų „Marca“ cituoja tenisininką.

Priminsime, kad metų pradžioje „Australian Open“ turnyre grunto karalius patyrė sunkią klubo traumą, o birželio mėnesį galiausiai gulėsi ant operacinės stalo. Tuomet tenisininkas atviravo, kad 2024-ieji gali būti paskutiniai metai jo karjeroje.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Rafaelis Nadalis
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Rafaelis Nadalis

37-erių teniso veteranas su 22 „Didžiojo kirčio“ titulais, iš kurių net 14 buvo iškovota „Roland Garros“ turnyre, rekordininkų sąraše yra antras ir nusileidžia tik savo amžinam varžovui Novakui Džokovičiui (ATP-1).

Šiuo metu Turine vykstančiose baigiamosiose metų pirmenybėse viešintis serbas taip pat pasidžiaugė Ispanijos teniso karaliaus sugrįžimu.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Rafaelis Nadalis ir Novakas Džokovičius
AFP/„Scanpix“ nuotr./Rafaelis Nadalis ir Novakas Džokovičius

„Be jokios abejonės tai neįtikėtinos naujienos. Tenisui būtų labai smagu turėti dar bent vieną dvikovą tarp manęs ir Nadalio. Mūsų priešprieša yra skambiausia žaidimo istorijoje, tad tikėkimės, kad tai įvyks. Jis yra didis kovotojas, kuris niekada nepasiduoda ir nepaisant visų traumų toliau juda į priekį“, – kalbėjo Nolė.

Tarpusavio mūšiuose tarp R.Nadalio ir N.Džokovičiaus priekyje minimalia persvara rezultatu 30:29 yra serbas, bet paskutinį tenisininkų mūšį „Roland Garros“ ketvirtfinalyje 2022 metais laimėjo ispanas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas