Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 12 18

Pusantrų metų nerungtyniavusio kanadiečio treneris patvirtino apie auklėtinio sugrįžimą

Vienu geriausių visų laikų ATP turo padavimų meistrų tituluojamo Milošo Raoničiaus sugrįžimas turėtų įvykti jau artimiausiu metu.
Milošas Raoničius
Milošas Raoničius / „Scanpix“ nuotr.

Kanados teniso žvaigždė, kuri šiuo metu yra praradusi ATP reitingą, pastaraisiais sezonais kentėjo nuo sunkių traumų, bet yra labai arti sugrįžimo, kalbėjo treneris Mario Tudoras.

Kroatijos teniso specialistas, kuris su Milošu Raoničiumi bendradarbiauja nuo 2019-ųjų, planavo apie savo auklėtinio sugrįžimą į ATP turą šių metų vasarą vykusiuose turnyruose Jungtinėse Amerikos Valstijose, tačiau dabar kanadietis planuoja vėl žaisti pirmoje 2023-ųjų metų sezono pusėje.

Juodkalnijoje gimęs 31-erių tenisininkas paskutinį kartą oficialų mačą žaidė 2021-ųjų liepą Atlantoje.

„Scanpix“/AP nuotr./Milošas Raoničius
„Scanpix“/AP nuotr./Milošas Raoničius

Būtent praėjusiame sezone M.Raoničiui didelį galvos skausmą kelti pradėjo Achilo sausgyslė. Po turnyro Atlantoje kanadietis pasirodė daktarams, kurių teigimu jo Achilo sausgyslė „vos laikėsi“. Tenisininkui buvo atlikta operacija, o reabilitacija užtruko.

Tik šių metų vasarį Milošas vėl paėmė raketę į rankas ir pradėjo mušinėti kamuoliukus iš statinių pozicijų. Viskas klojosi neblogai, gegužę tenisininko sužeistoji koja jau buvo įgavusi apie 70 procentų pajėgumo, tačiau tuomet treniruoklių salėje ant kojos nukrito svarmuo, kanadiečiui lūžo kojos pirštas.

Strategas M.Tudoras dėstė, kad minčių M.Raoničiaus stovykloje buvo visokių – pusantrų metų be teniso privertė susimąstyti ir apie tai, kad galbūt šio žaidimo aukščiausiu lygiu jis žaisti nebegalės.

Apie buvusios trečiosios pasaulio raketės karjeros pabaigą pradėjo vis garsiau kalbėti ir internautai, tačiau treneris patvirtino – Kanados tenisininkas ruošiasi sugrįžimui.

„Twitter“ nuotr./Marko Tudoras (su baltais marškinėliais) ir Milošas Raoničius (su geltonais marškinėliais)
„Twitter“ nuotr./Marko Tudoras (su baltais marškinėliais) ir Milošas Raoničius (su geltonais marškinėliais)

„Milošas tiesiog per daug myli tenisą ir žinokite – jis labai motyvuotas sugrįžti. Jis per savo karjerą jau pakankamai uždirbo, tad grįžta tikrai ne dėl pinigų, o dėl jausmo, kuomet darai tai, ką mėgsti labiausiai“, – kalbėjo Tudoras.

Daugiau nei 20 mln. JAV dolerių vien teniso kortuose uždirbęs kanadietis per savo karjerą laimėjo 8 ATP titulus, o svarbiausiu tenisininko pasiekimu neabejotinai išlieka Vimbldono finalas 2016 metais.

Tame pačiame sezone M.Raoničius pasiekė ir „Australian Open“ bei baigiamojo ATP metų turnyro pusfinalius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas