Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 08 05

Pusketvirtos valandos teniso spektaklyje Austrijoje – dar vienas D.Thiemo stebuklas

Austrijos teniso žvaigždė Dominicas Thiemas (ATP-116) tęsia pasakišką savaitę gimtinėje vykstančiame ATP 250 kategorijos turnyre "Generali Open".
Dominicas Thiemas
Dominicas Thiemas / „Scanpix“ nuotr.

Viename įspūdingiausių ATP sezono trilerių D.Thiemas per 3 valandas ir 30 minučių 6:7(3), 7:5, 7:6(8) palaužė Serbijos tenisininką Laslo Djere (ATP-38) ir pateko į didįjį pirmenybių finalą.

Buvusiai trečiai pasaulio raketei tai pirmasis finalas ATP ture nuo 2020-ųjų, kuomet tenisininkas varžėsi „Nitto ATP Finals“ baigiamųjų sezono varžybų tituliniame mūšyje.

Paskutinis D.Thiemo iškovotas trofėjus – 2020-ųjų „US Open“, kuris yra kol kas vienintelis jo laimėtas „Grand Slam“ titulas. Kitais metais austras patyrė itin sunkią riešo traumą, o sugrįžimas į elitą nebuvo toks sklandus, kokio buvo galima tikėtis.

Praėjusiame sezone sugrįžęs „Domi“ pralaimėjo pirmuosius septynis susitikimus ir nors metų pabaigoje buvo pasiekti du ATP turnyrų pusfinaliai, 2023-iųjų startas jam vėl nieko gero nežadėjo – 9 iš 10 pirmųjų mačų baigėsi nesėkmingai.

Visgi Kicbiuhelyje vykstančiose pirmenybėse šią savaitę D.Thiemas turi labai stiprų vietos sirgalių užnugarį – pastarosios trys dvikovos buvo laimėtos panaikinant seto deficitą, o pusfinalyje prieš L.Djere buvo išsaugoti net penki match point'ai.

Finale kortų šeimininko lauks argentinietis Sebastianas Baezas (ATP-72).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas