Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 08 22

R.Berankio laukia įdomus amerikietis, o pergalės atveju – geriausias planetos žaidėjas

Lietuvos teniso vedlys Ričardas Berankis (ATP-72) po ilgesnės nei penkių mėnesių pertraukos be oficialaus mačo sugrįžo pergalingai – laimėjo abu atrankos į pagrindines „Western & Southern Open“ varžybas mačus ir jau sužinojo savo pirmąjį oponentą pagrindiniame turnyre. Tiesa, čia kur kas labiau intriguoja ne pirmasis, o potencialus antrasis varžovas.
Ričardas Berankis ir Novakas Džokovičius
Ričardas Berankis ir Novakas Džokovičius / „Scanpix“ nuotr.

Pasibaigus dvi dienas trukusiai kvalifikacijai 12 nepralaimėjusių tenisininkų užpildė tuščias vietas šio „Masters“ turnyro medyje.

Burtai geriausią Lietuvos tenisininką pasiuntė į pačią lentelės pradžią, kur pirmajame rate vilniečio lauks kortų šeimininkas Tommy Paulas (ATP-57).

23-ejų amerikietis prieš pasaulinę pandemiją žaidė geriausią karjeros tenisą ir ne tik pasiekė aukščiausią ATP reitingo poziciją (57), bet ir sensacingai laimėdavo prieš tokias pasaulinio lygio žvaigždes kaip Alexanderis Zverevas ar Grigoras Dimitrovas.

„Scanpix“ nuotr./Tommy Paulas
„Scanpix“ nuotr./Tommy Paulas

T.Paulas jau išaugo „Challenger“ lygį ir turi labai įdomios medžiagos – žaidžia agresyviai, tačiau gali ir puikiai gintis išnaudodamas savo greičio savybes. Visgi kol kas dar augančiam žaidėjui kiek trūksta stabilumo.

Vienintelį sykį R.Berankio ir T.Paulo keliai buvo susikirtę prieš kiek daugiau nei metus Monrealio „Masters“ kvalifikacijoje, kurioje 4:6, 7:6(3), 6:3 triumfavo amerikietis.

Tenisininkų susitikimas turėtų prasidėti šiandien maždaug 22:30 val. Lietuvos laiku.

Ant kortos šiame mače pastatyta ne tik 45 ATP reitingo taškai ir kiek daugiau nei 43 tūkst. JAV dolerių, bet ir galimybė antrajame „Western & Southern Open“ rate mesti iššūkį geriausiam planetos tenisininkui Novakui Džokovičiui (ATP-1).

Lietuvos teniso rinktinės lyderiui žaidimas prieš serbą nebūtų naujiena – 2013 metais „US Open“ turnyre tuomet 23-ejų Ričardas testavosi ir Nolei pralaimėjo 1:6, 2:6, 2:6.

VIDEO: Ričardas Berankis prieš Novaką Džokovičių

„Masters“ serijos turnyras į Niujorką buvo perkeltas iš Sinsinačio. Tai – pirmas didelis oficialus turnyras po koronaviruso pandemijos.

„Western & Southern Open“ vyksta tuose pačiuose kortuose, kaip ir po kiek daugiau nei savaitės prasidėsiantis „US Open“ turnyras.

ATP 1000 serijos vyrų teniso turnyro Niujorke prizų fondą sudaro kiek daugiau nei 6,297 mln. JAV dolerių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai