Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 06 09

R.Berankis žolės sezoną pradės ATP turnyre Nyderlanduose

ATP kalendoriuje gruntą keičianti žolės danga turėtų įnešti ir ryškesnių spalvų ir į Ričardo Berankio (ATP-217) pasirodymus. Lietuvos tenisininkas savo pranašumus ant greitesnio paviršiaus sieks išnaudoti kvalifikacijoje į ATP turnyrą Nyderlanduose.
Ričardas Berankis
Ričardas Berankis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Birželio antroje pusėje savo 33-iąjį gimtadienį minėsiantis lietuvis savaitgalį bandys prasmukti į Hertogenboso mieste vykstantį ATP 250 serijos pagrindinį turnyrą.

Ištraukus atrankos varžybų burtus paaiškėjo, kad pirmuoju R.Berankio varžovu tapo vietinis 18-metis Noah Gabrielis, ATP reitinge užimantis vos 1740-tąją vietą.

Organizatoriai perspektyviam Nyderlandų teniso atstovui įteikė „vardinį kvietimą“. Tik šiemet pirmuosius žingsnius profesionalų lygmenyje žengiantis olandas debiutuos ATP ture. Apskritai šis jaunuolis kol kas yra sužaidęs vos tris oficialius mačus „Futures“ turnyruose.

Šios poros nugalėtojo varžovu finaliniame atrankos etape bus australas Rinky Hijikata (ATP-136) arba olandas Robinas Haase (ATP-347).

R.Berankis į pirmenybes Nyderlanduose sugrįžo po 8 metų pertraukos. Tiek 2015, tiek ir 2013 m. jis buvo eliminuotas pirmajame rate.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas