Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 07 04

R.Federerio akivaizdoje – sunkus pirmasis Vimbldono čempionės testas

Praėjusiais metais Vimbldono nugalėtoja tapusios Jelenos Rybakinos (WTA-3) titulo gynyba prasidėjo labai rimtu išbandymu.
Jelena Rybakina
Jelena Rybakina / „Scanpix“ nuotr.

Maskvoje gimusi, bet Kazachstanui atstovaujanti tenisininkė pirmajame moterų vienetų varžybų rate 4:6, 6:1, 6:2 palaužė Shelby Rogers (WTA-49) iš Jungtinių Amerikos Valstijų.

Tai buvo pirmasis J.Rybakinos pasirodymas centriniame Vimbldono korte po pasakiško pasirodymo praėjusių metų turnyre, kuomet čia buvo iškovotas pirmasis ir kol kas vienintelis karjeros „Didžiojo kirčio“ titulas.

Prieš pat tenisininkių dvikovą į karališką ložę žengė ir Rogeris Federeris, kuriam buvo skirta speciali pagerbimo ceremonija. Šveicarui priklauso iškovotų Vimbldono trofėjų rekordas – 8.

Po pergalės J.Rybakina interviu atskleidė, kad kur kas didesnę įtampą jautė ne dėl titulo gynybos, bet būtent dėl susitikimą stebėjusios Šveicarijos teniso legendos.

„Taip, tai ir buvo didžiausia priežastis, kodėl nervavausi. Rogeris man labai patinka. Vaikystėje visuomet žiūrėdavau jį žaidžiantį, todėl ši akimirka man tikrai ypatinga“, – dėstė ji.

Pralaimėjusi pirmąjį setą kazachė pretendavo tapti antrąja Vimbldono čempione per visą turnyro istoriją, kurios titulo gynimas baigtųsi jau po pirmojo etapo, tačiau vos 5 taškus paduodama per 2 ir 3 setus pralaimėjusi tenisininkė sugebėjo išvengti sensacijos.

Antrajame varžybų rate J.Rybakina žais prieš Alize Cornet (WTA-74) arba Nao Hibino (WTA-127).

Pergalingai Vimbldoną pradėjo ir praėjusių metų vicečempionė Ons Jabeur (WTA-6). Tuniso teniso žvaigždė 6:3, 6:3 susitvarkė su Lenkijos tenisininke Magdalena Frech (WTA-70).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas