Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 05 12

R.Federerio nesėkmė Romoje: nerimas dėl nugaros ir „Roland Garros“ čempionato

Jau po pirmų kelių geimų buvo matyti, kad Rogeris Federeris trečiame „Internazionali BNL d’Italia“ turnyro etape pergalės nesitiki. Akivaizdu, kad antrąją pasaulio raketę tebekamuoja nugaros skausmai – tą buvo galima pastebėti iš Šveicarijos tenisininko negalėjimo atlikti smūgio išsitempus. Nors šveicarų „maestro“ pavyko užbaigti akistatą, jis galimybių pasipriešinti 15-ajai pasaulio raketei Dominicui Thiemui neturėjo. Ketvirtadienį vykusioje akistatoje 22-ejų metų Austrijos tenisininkas R.Federerį nugalėjo 7:6(7:2), 6:4.
Rogeris Federeris
Rogeris Federeris / „Scanpix“ nuotr.

Tai buvo vos ketvirtas R.Federerio turnyras šiemet. Įskaitant ir ketvirtadienio akistatą, 34-erių metų šveicaras nuo „Australian Open“ čempionato pabaigos sužaidė vos penkis mačus.

Antrajai pasaulio raketei ir šiemet nepavyko iškovoti „Internazionali BNL d’Italia“ turnyro titulo, nors jis čia net keturis kartus žaidė finale (2003, 2006, 2013, 2015 metais).

Iš Romos „Masters“ turnyro pasitraukęs R.Federeris jau kitą savaitę vėl praras 2-ą vietą ATP reitinge, nors ją susigrąžino vos prieš kelias dienas.

Į „Internazionali BNL d’Italia“ ketvirtfinalį žengęs D.Thiemas užsitikrino 180 ATP reitingo taškų ir 90 tūkst. eurų, o toliau kausis su prancūzo Richardo Gasquet ir 6-osios pasaulio raketės Kei Nishikorio poros nugalėtoju. Jei jaunasis Austrijos tenisininkas žais taip, kaip tą darė akistatoje su R.Federeriu, jo žygis Romoje čia ir turėtų baigtis.

D.Thiemui tai buvo 31 pergalė šiame sezone. Austras taip pat yra patyręs devynias nesėkmes.

15-oji pasaulio raketė Romoje viliasi iškovoti pirmą „Masters“ serijos trofėjų ir 5 ATP turnyro trofėjų ant grunto.

R.Federerio ir D.Thiemo dvikovos eiga:

Pirmojo seto penktame ir šeštame geimuose tenisininkai apsikeitė pralaimėtomis padavimų serijomis. R.Federerio judėjimas korte atrodė prastas, tačiau jį gelbėjo D.Thiemo klaidos, kurias jis darė kamuoliuką tiesiogine to žodžio prasme trankydamas. Taigi abu patraukė į pratęsimą, kuriame 15-oji pasaulio raketę įjungė aukštesnę pavarą ir jį laimėjo 7:2.

Antrame sete keistoji dvikova tęsėsi: D.Thiemas toliau trankė kamuolį, o R.Federeris iš kišenės išsitraukė dar vieną triuką – pradėjo priiminėti prie pat padavimų linijos. Penktame geime galiausiai įvyko lūžis, kai rezultatui esant 30:40 22-ejų metų austras priimdamas paleido puikų „backhand’ą“ ir „break point’ą“, kuris lėmė jo pergalę, nuskynė tiksliu smūgiu iš dešinės.

D.Thiemas ir R.Federeris susikovė antrą kartą. Jaunajam Austrijos tenisininkui tai buvo pirma pergalė, tačiau dėl antrosios pasaulio raketės nugaros traumos pelnyta pergale šios užskaityti nederėtų.

Rogerio Federerio ir Dominico Thiemo dvikovos statistika
Rogerio Federerio ir Dominico Thiemo dvikovos statistika

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas