Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

R.Nadalio sprendimas – nedalyvaus „US Open“ turnyre

Ispanijos teniso legenda Rafaelis Nadalis (ATP-159) nusprendė praleisti už keleto savaičių Niujorke startuosiančias atvirąsias JAV teniso pirmenybes „US Open“.
Rafaelis Nadalis
Rafaelis Nadalis / „Scanpix“ nuotr.

38-erių veteranas trečiadienį šia žinia pasidalino savo socialiniuose tinkluose bei atskleidė kitą turnyrą, kuriame dalyvaus.

„Noriu jums pranešti, jog nusprendžiau nedalyvauti „US Open“ turnyre, kuris man kelia daug įspūdingų prisiminimų. Labai pasiilgsiu tų įsielektrinusių ir ypatingų naktinių mačų Niujorke, tačiau nemanau, kad šiuo metu galėčiau atiduoti visus 100 procentų. Noriu padėkoti visiems savo fanams iš JAV, labai jūsų pasiilgsiu ir pasimatysime kitą kartą. Kitas mano turnyras bus Laverio taurė Berlyne“, – rašė Nadalis.

Potencialiai paskutinį sezoną karjeroje žaidžiantis grunto karalius „US Open“ pirmenybes yra laimėjęs tris kartus – 2010, 2013 ir 2019 metais.

Paskutinį kartą Niujorke ispanas varžėsi 2022 metais, o tuomet aštuntfinalio etape jį netikėtai sustabdė kortų šeimininkas Frances Tiafoe.

Šiame sezone ATP ture R.Nadalis yra iškovojęs 12 pergalių ir patyręs 7 pralaimėjimus. Tenisininkas varžėsi ir Paryžiaus olimpinėse žaidynėse, kur vienetuose antrajame etape neprilygo Novakui Džokovičiui, o dvejetuose kartu su Carlosu Alcarazu krito ketvirtfinalyje.

„Laver Cup“ turnyre rugsėjį Rafa gins Europos rinktinės garbę, o kartu su juo komandoje bus ir tokie tenisininkai kaip C.Alcarazas, Alexanderis Zverevas, Daniilas Medvedevas, Casperas Ruudas ir Stefanos Tsitsipas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas