Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 08 07

R.Nadalis priverstas trauktis iš vieno mėgstamiausių turnyrų ant kietos dangos

Įspūdingą sezoną žaidžiantis Rafaelis Nadalis (ATP-3) negalės atvykti į vieną sėkmingiausių ir mylimiausių sezono stotelių Kanadoje dėl besitęsiančių sveikatos problemų.
Rafaelis Nadalis
Rafaelis Nadalis / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kitą savaitę Monrealyje prasidėsiančiame „Masters“ serijos turnyre „National Bank Open Presented by Rogers“ žiūrovai neišvys legendinio Rafaelio Nadalio, kuris ir toliau kenčia dėl skausmų pilvo srityje.

36-erių tenisininko iš Ispanijos trauma stipriai paūmėjo Vimbldono ketvirtfinalyje prieš Taylorą Fritzą. Grunto karalius šį susitikimą stebuklingu būdu laimėjo, tačiau pusfinalyje pasirodyti negalėjo – po atliktų tyrimų paaiškėjo, kad Rafai įplyšo pilvo raumuo.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Rafaelis Nadalis
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Rafaelis Nadalis

Trečioji pasaulio raketė iš pradžių treniravosi neatliekant padavimų ir taip stipriai neapkraunant savo pilvo raumenų. Prieš keletą dienų treniruotėse ispanas pagaliau stojo prie padavimų linijos, tačiau pajutęs nedidelį diskomfortą galiausiai nusprendė nerizikuoti ir į Monrealį neatvykti.

„Man labai liūdna dėl to, kad negalėsiu atvykti į Monrealį. Tai turnyras, kurį aš laimėjau penkis kartus ir kuriame tiesiog dievinu žaisti. Labai tikiuosi, kad dar turėsiu galimybę čia sugrįžti ir žaisti prieš tiesiog fantastišką publiką“, – dėstė Nadalis.

„Scanpix“ nuotr./Rafaelis Nadalis - Daniilas Medvedevas
„Scanpix“ nuotr./Rafaelis Nadalis - Daniilas Medvedevas

Penkiskart Kanadoje triumfavęs Rafa tris sykius triumfavo Monrealyje ir du Toronte. Kiekvienais metais vienas iš šių miestų surengia ATP, kitas – WTA turnyrus, į kuriuos atvyksta geriausi pasaulio tenisininkai.

Ispanas į ATP turą galimai sugrįš kitame „Masters“ turnyre Sinsinatyje, kuriame nežaidė nuo 2017-ųjų. Šias pirmenybes jis laimėjo vienintelį sykį, o pastaraisiais sezonais dažniau atvykdavo būtent į Kanadą.

Šiame sezone R.Nadalis laimėjo net 35 mačus ir patyrė vos 3 pralaimėjimus, iškovodamas du iš trijų galimų „Didžiojo kirčio“ titulų – „Australian Open“ ir „Roland Garros“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas