Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 10 28

Rafaelio Nadalio medaus mėnesis: šeštadienį – vestuvės, pirmadienį – treniruotė

Vienas geriausių pasaulio tenisininkų Rafaelis Nadalis (ATP-2) praėjusį šeštadienį gimtojoje Maljorkoje atšoko vestuves su ilgamete gyvenimo drauge Xisca Perello. Visgi profesionalių tenisininkų sezonas toks intensyvus, kad tikrojo medaus mėnesio sutuoktiniams dar reikės palūkėti.
Rafaelis Nadalis ir Xisca Perello
Rafaelis Nadalis ir Xisca Perello / express.co.uk nuotr.
Temos: 1 Rafaelis Nadalis

Paryžiuje įvykusioje „Rolex Paris Masters“ turnyro spaudos konferencijoje ispanas nedaugžodžiavo apie pačią ceremoniją, tačiau atskleidė, kad laiko paminėti šiai progai beveik nebuvo.

33-ejų tenisininko teigimu, vestuvių dieną – šeštadienį, ir dieną po – sekmadienį, sutuoktiniai skyrė sau, tačiau ankstyvą pirmadienio rytą grunto karalius patraukė į treniruočių salę, kurioje pradėjo pasiruošimą paskutinei sezono daliai.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Rafaelis Nadalis ir Xisca Perello
AFP/„Scanpix“ nuotr./Rafaelis Nadalis ir Xisca Perello

Tris dienas sportavęs Ispanijoje Rafa praėjusį ketvirtadienį atvyko į Paryžių, kuriame šią savaitę vyksta paskutinysis metų „Masters“ serijos turnyras.

Būtent šios varžybos ir baigiamasis metų turnyras Londone bus labai svarbus tiek ispanui, tiek ilgamečiam jo varžovui Novakui Džokovičiui (ATP-1).

Jau kiek anksčiau tapo aišku, kad ateinantį pirmadienį R.Nadalis ir vėl taps ATP reitingo sosto karaliumi, tačiau tiek nuo ispano, tiek nuo serbo pasirodymų šiuose turnyruose priklausys, kas metus baigs pirmoje vietoje.

„Scanpix“/AP nuotr./Novakas Džokovičius ir Rafaelis Nadalis
„Scanpix“/AP nuotr./Novakas Džokovičius ir Rafaelis Nadalis

„Fantastika. Žinoma labiau rinkčiausi pirmą vietą nei antrą, arba antrą nei trečią. Pabaigti metus ant pirmojo reitingo laiptelio būtų neįtikėtina“, – kalbėjo Nadalis.

Turnyras Paryžiuje tenisininkui bus pirmasis nuo Laverio taurės, kuri vyko rugsėjo 20-22 dienomis. Dėl vestuvių ir kiek anksčiau patirtos kairės rankos traumos Rafa privalėjo praleisti turnyrus Azijoje, tačiau dabar yra pasiruošęs ir vėl siekti aukščiausių rezultatų.

„Su kairiąja ranka problemų turėjau dar „US Open“ turnyre, o tai sutrukdė sėkmingai pabaigti Laverio taurę. Tuomet turėjau sustoti. Dabar jaučiuosi geriau ir todėl esu čia. Į Paryžių atvykau žaisti tik visu 100 procentų.“

View this post on Instagram

Ici c’est Paris... !!!! ????????????????????????

A post shared by Rafa Nadal (@rafaelnadal) on

Nors uždarose patalpose ant kietos dangos Ispanijos teniso atstovas laimėjo tik du turnyrus iš visų 84 karjeros titulų, šiemet demonstruojami R.Nadalio rezultatai ir konkurentų nestabilumas leidžia tikėti jo sėkme Paryžiuje.

„Žinoma, ši danga praeityje man buvo neparankiausia. Tačiau pastaraisiais metais patobulinau savo žaidimą ir manau, kad galiu žaisti gerai visur. Šiais metais danga yra kiek greitesnė. Tiesiog esu laimingas čia būdamas“, – išdėstė Rafa.

Paryžiaus sostinėje tenisininkas sieks pagerinti savo paties rekordą ir iškovoti 36-ąjį „Masters“ serijos trofėjų.

Antrajame „Rolex Paris Masters“ turnyro etape grunto karaliaus varžovu bus norvegas Casperas Ruudas (ATP-63) arba kortų šeimininkas Adrianas Mannarino (ATP-43).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento