Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 05 14

Rafaelis Nadalis: ir laimingas, ir nelabai, kad tenka žaisti prieš Novaką

Po penktadienį vykusios „Internazionali BNL d’Italia“ turnyro ketvirtfinalio dvikovos tiek Rafaelis Nadalis, tiek Novakas Džokovičius vienas kitam negailėjo gražių žodžių. Geriausias Ispanijos tenisininkas, nejaučiantis jokio apmaudo dėl pralaimėjimo, juokavo, kad tuo pat metu jaučiasi ir laimingas, ir nelabai, kad žaidžia toje pačioje eroje, kaip ir pirmoji pasaulio raketė iš Serbijos.
Romos „Masters“ ketvirtfinalis: Novakas Džokovičius – Rafaelis Nadalis
Rafaelis Nadalis / „Scanpix“ nuotr.

Susitaikyti su pralaimėjimu tokioje svarbioje dvikovoje visada yra sunku, tačiau R.Nadalis, kuris penktadienį pirmajai pasaulio raketei nusileido 7:5, 7:6(4), nejaučia jokio kartėlio.

„Esu be galo laimingas, kad dvikova buvo tokia atkakli, – kalbėjo geriausias Ispanijos tenisininkas. – Tai buvo labai gražus mačas. Retkarčiais man nesisekė, tačiau kai žaidi prieš žmogų, kuris pastaraisiais metais yra nenugalimas, privalai išnaudoti visas progas. Jis lemiamomis akimirkomis atliko daug nuostabių smūgių, kurie ir lėmė jo pergalę.“

Nors ir pralaimėjo, R.Nadalis dar kartą įrodė, jog yra vienas geriausių grunto tenisininkų istorijoje. Šiemet Europoje ant šios dangos Rafa yra iškovojęs 15 pergalių ir patyręs tik 2 nesėkmes. Grunto sezono pradžioje jis beveik po dvejų metų pertraukos Monte Karle pagaliau iškovojo pirmą „Masters“ turnyrų titulą, o po savaitės triumfavo ir ATP 500 serijos varžybose Barselonoje.

„Viso grunto sezono metu žaidžiu išties gerai, – pasakojo penktoji pasaulio raketė. – Nemėginu nuslėpti, kad paskutinės dvi akistatos Madride (prieš Joao Sousa ir Andy Murray) nebuvo pačios geriausios, tačiau apskritai man ši sezono dalis klostosi puikiai. Šiandien (penktadienį) buvau stiprus psichologiškai, mano smūgiai iš abiejų pusių buvo tikrai geri. Buvau labai arti pergalės, o tai suteikia vilties.“

VIDEO: Djokovic Clinches First Set Against Nadal Rome 2016

Keturiolikos „Didžiojo kirčio“ turnyrų čempionas „Internazionali BNL d’Italia“ turnyro ketvirtfinalyje krito antrus metus iš eilės. Pernai Rafa 6:7(7:9), 2:6 nusileido „Roland Garros“ titulo savininkui Stanui Wawrinkai.

„Nesu nusivylęs. Prieš geriausią pasaulio tenisininką sugebėjau žaisti aukščiausiame lygyje, – pasakojo R.Nadalis, kuris prieš N.Džokovičių pralaimėjo jau septintą kartą iš eilės. – Tai man suteika labai daug pasitikėjimo. Džiaugiuosi, jog esu dalis tokios didžios konkurencijos. Viliuosi, kad mūsų dvikovas prisiminsime dar labai ilgai.“

Geriausias Ispanijos tenisininkas pokalbį su ATP žurnalistais užbaigė šmaikščia gaidele. Septynis kartus „Internazionali BNL d’Italia“ turnyrą laimėjęs R.Nadalis pareiškė, kad jaučiasi ir laimingas, ir nelaimingas, kad žaidžia toje pačioje eroje, kaip ir N.Džokovičius.

VIDEO: Djokovic Rips Backhand Hot Shot Against Nadal Rome 2016

„Tuo pat metu esu ir laimingas, ir nelaimingas, kad tenka žaisti toje pačioje eroje, kaip ir Novakas,“ – juokavo R.Nadalis.

Tuo tarpu N.Džokovičius, kuris Romoje tikisi iškovoti penktą titulą, neslėpė džiaugsmo pergale, tačiau pabrėžė, kad kova buvo labai atkakli.

„Abiejų setų pabaigose man pavyko įjungti aukštesnę pavarą, žaisti šiek tiek agresyviau, – savo pergalės priežastį įvardijo geriausias pasaulio tenisininkas. – Setų pradžiose iniciatyva priklausė ne man. Norėjau žaisti agresyviau, tačiau prieš Rafą tą padaryti yra sunku.“

Nepaisydamas vėjuotų oro sąlygų, N.Džokovičius sugebėjo išsikapanoti, nors tiek pirmame, tiek antrame setuose atsilikinėjo 2:4.

Po „Internazionali BNL d’Italia“ ketvirtfinalio dvikovos 28-erių metų serbas prieš R.Nadalį jau yra laimėjęs 15 setų iš eilės, tačiau pats N.Džokovičius atkerta, kad įveikti Rafą šiuo metu yra ne ką lengviau.

„Nugalėti Rafą ant grunto kortų yra beprotiškas iššūkis. Tai viena sunkiausių užduočių, su kuria susitinka šios sporto šakos atstovai, – gražių žodžių geriausiam Ispanijos tenisininkui negailėjo N.Džokovičius. – Neturėtume pamiršti, kad jis šiuo metu yra geros formos. Rafa neseniai triumfavo Monte Karle ir Barselonoje. Esu patenkintas savimi, kad lemiamomis akimirkomis pavyko išlikti stipriam psichologiškai.“

VIDEO: How Djokovic Beat Nadal In Rome 2016

Romos „Masters“ turnyro pusfinalyje šeštadienį N.Džokovičiaus laukia dar vienas iššūkis – kova šeštąja pasaulio rakete Kei Nishikoriu, kuriam šis grunto sezonas taip pat klostosi puikiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas