Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 10 30

Rafaelis Nadalis patvirtino likusios sezono dalies planus

Vienas geriausių planetos tenisininkų Rafaelis Nadalis (ATP-2) grįžta į ATP turą ir likusioje sezono dalyje sužais du svarbiausius turnyrus.
Rafaelis Nadalis
Rafaelis Nadalis / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Beveik du mėnesius be oficialių varžybų gyvenęs legendinis Ispanijos tenisininkas į ATP turą sugrįžta Prancūzijos sostinėje Paryžiuje, kur artėjančią savaitę vyks „Masters“ kategorijai priklausantis turnyras.

Rafa taip pat patvirtino ir apie savo dalyvavimą baigiamajame metų turnyre Turine (Italija), kuriame žais aštuoni pajėgiausi šio sezono tenisininkai. Ispanas savo vietą pirmenybėse užsitikrino jau prieš keletą mėnesių, o pagal šiemet iškovotus ATP reitingo taškus nusileidžia tik tautiečiui Carlosui Alcarazui (ATP-1).

36-erių tenisininkas per savo karjerą taip nė sykio ir nėra laimėjęs abiejų šių turnyrų. Daug kas abejoja grunto karaliaus galimybėmis ir šiemet – žaidimas ant kietos dangos uždarose patalpose yra turbūt jam nepalankiausias, o taip pat nėra aišku, kokios sportinės formos bus ispanas.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Rafaelis Nadalis su žmona Maria Francisca Perello
AFP/„Scanpix“ nuotr./Rafaelis Nadalis su žmona Maria Francisca Perello

R.Nadalis sensacingai iškrito ketvirtajame „US Open“ etape rugsėjo pradžioje ir daugiau nerungtyniavo dėl sveikatos problemų, o taip pat ir šeimyninių aplinkybių – žmona Mery Perello neseniai pagimdė judviejų pirmagimį berniuką.

Ispanijos teniso legenda buvo trumpam atvykęs į „Laver Cup“ turnyrą, kuriame sudalyvavo paskutiniame Rogerio Federerio karjeros susitikime.

Paryžiaus „Masters“ turnyre Rafa kovas pradės nuo antrojo etapo, o ten jo lauks Roberto Bautista-Agutas (ATP-22) arba Tommy Paulas (ATP-30). Pusfinalyje lauktų potencialus mūšis su amžinu varžovu Novaku Džokovičiumi (ATP-7).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas