Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 11 13

Raketes trypęs N.Džokovičius titulo gynybą Turine pradėjo dramatiška pergale

Geriausias planetos tenisininkas Novakas Džokovičius (ATP-1) jau pačiame pirmame „Nitto ATP Finals“ pirmenybių mūšyje turėjo išlaikyti labai rimtą testą.
Novakas Džokovičius
Novakas Džokovičius / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

36-erių tenisininkas po 3 valandas ir 4 minutes trukusio trilerio 7:6(4), 6:7(1), 6:3 palaužė Danijos teniso talentą Holgerį Rune (ATP-10) ir žaliojoje grupėje įsirašė pirmą pergalę.

Šis laimėjimas serbui garantavo pirmą ATP reitingo poziciją metų pabaigoje. Tenisininkas pagerins savo paties rekordą ir jau aštuntą sezoną finišuos kaip geriausias planetos žaidėjas. Maža to, kitą pirmadienį naujame ATP reitinge Nolė pirmas bus jau 400-tąją savaitę.

„Man tai reiškia labai daug. Korte palikau labai daug emocijų, jaučiau papildomą įtampą. Labai norėjau laimėti šį susitikimą ir nusimesti tą naštą nuo savo pečių. Žinojau, kad Turine man reikia tik vienos pergalės. Didelis tikslas įvykdytas, visa kita dabar jau bus tik bonusas“, – kalbėjo Džokovičius.

Emocijų korte „Didžiojo kirčio“ rekordininkas iš tikrųjų paliko labai daug – po siaubingai susiklosčiusio antrojo seto pratęsimo Novakas sutrypė net dvi savo raketes, bet išliejęs visą įniršį vėl įjungė aukštesnę pavarą ir galiausiai triumfavo.

19-tą pergalę iš eilės iškovojęs praėjusių metų baigiamųjų metų pirmenybių čempionas tarpusavio akistatose prieš H.Rune išsiveržė į priekį 3:2. Labai panašiu rezultatu jis daną įveikę ir prieš keletą savaičių Paryžiuje – 7:5, 6:7(3), 6:4.

„Nitto ATP Finals“ debiutantas iš Danijos kartu su Stefanos Tsitsipu žaliajame pogrupyje šiuo metu dalijasi 3-4 vietas, o N.Džokovičius ir Jannikas Sinneris yra vienvaldžiai lyderiai.

VIDEO: Djokovic vs Rune EPIC Rematch; Sinner Takes On Tsitsipas | Nitto ATP Finals Highlights Day 1

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas