Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 04 09

Ranka pasiekiamas pirmasis titulas: K.Bubelytė pralaimėjo finalo trilerį Ispanijoje

Lietuvos tenisininkė Klaudija Bubelytė (WTA-722) buvo labai arti savo pirmojo titulo profesionalų lygmenyje, tačiau „Futures“ pirmenybių Ispanijoje finale galiausiai turėjo susitaikyti su skaudžiu pralaimėjimu.
Klaudija Bubelytė
Klaudija Bubelytė / Alfredo Pliadžio nuotr.
Temos: 1 Lauko tenisas

Perspektyvi šalies tenisininkė moterų vienetų varžybų finale po alinančio 2 valandas ir 33 minutes trukusio mūšio rezultatu 6:3, 5:7, 5:7 nusileido kortų šeimininkei ir pirmajai turnyro raketei Angelai Fita Boludai (ATP-291).

Tiek antrajame, tiek ir trečiajame setuose K.Bubelytė buvo priartėjusi per du geimus nuo pirmojo karjeros „Futures“ titulo (rezultatas 5:5), tačiau lemiamomis akimirkomis užtikrinčiau žaidė varžovė iš Ispanijos.

20-metė tenisininkė šiame turnyre jau buvo laimėjusi tris mačus, kurie pareikalavo lemiamo seto, tačiau ketvirtojo ir pačio svarbiausio mūsų tautietei laimėti nepavyko.

Lietuvos teniso talentėi tai buvo antrasis pralaimėtas „Futures“ turnyro finalas iš eilės – vasario pabaigoje nesėkmingai susiklostė ir pirmenybių Egipte finalinis mūšis.

K.Bubelytės pasirodymas Ispanijoje bus įvertintas 1470 JAV dolerių piniginiu prizu ir 6 WTA reitingo taškais. Turnyro prizinį fondą sudarė 15 tūkst. JAV dolerių.

Vienetų turnyre varžėsi ir dar dvi lietuvės – Patricija Paukštaitytė pasiekė ketvirtfinalį, o Emilija Tverijonaitė krito pirmajame etape.

Dvejetų varžybose K.Bubelytė kartu su P.Paukštaityte neperžengė pačio pirmojo barjero.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas