Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 06 02

Nemaloni staigmena: Ričardas Berankis Čekijoje krito prieš 204-ą pasaulio raketę

Pirmas Ričardo Berankio egzaminas Čekijoje vykstančiame „Challenger“ serijos turnyre baigėsi nesėkmingai. Iššvaistytos progos ir begalės neišprovokuotų beigi dvigubų klaidų – tai „Unicredit Czech Open“ ketvirtfinalyje lėmė apmaudžią 50-ą vietą ATP reitinge užimančio geriausio Lietuvos tenisininko nesėkmę. Ketvirtadienį vykusioje akistatoje 25-erių metų lietuvis 4:6, 6:7(2:7) krito prieš 204-ąją pasaulio raketę Martoną Fucsovicsą.
Ričardas Berankis
Ričardas Berankis / Organizatorių nuotrauka

Jau anksčiau rašėme, jog 25-erių metų lietuviui ši dvikova bus sunki. Daugiau apie tai rasite čia.

Tai buvo ketvirta R.Berankio ir M.Fucsovicso tarpusavio akistatą. Laimėjęs Čekijoje, Vengrijos tenisininkas išlygino rezultatą – 2:2.

Pirmąjį setą tenisininkai pradėjo pralaimėtomis padavimų serijomis, tačiau septintame geime M.Fucsovicsas dar kartą perprato lietuvio padavimus. Paduodant 24-erių metų vengrui, aštuntame ir dešimtame geimuose R.Berankis pirmavo 15:40, tačiau šiais „break point’ais“ jis nepasinaudojo.

Antrosios akistatos dalies pradžioje neklysdamas ir puikiai atakuodamas R.Berankis netrukus šovė į priekį 3:0, tačiau tada ir vėl pasipylusios neišprovokuotos lietuvio klaidos M.Fucsovicsui leido išlyginti rezultatą. Nuo to laiko užtikrintai padavimus atlikę tenisininkai nukeliavo iki pratęsimo, kuriame stipresnis buvo 204-ą vietą ATP reitinge užimantis vengras.

„Unicredit Czech Open“ ketvirtfinalyje kritęs R.Berankis turnyrą paliko pelnęs 25 ATP reitingo taškus ir piniginę papildęs 3,1 tūkst. eurų. Tuo tarpu M.Fucsovicsui atiteko 45 reitingo taškai ir 5,375 eurai. Dėl vietos finale vengras kovos su Inigo Cervantesu (ATP-69) arba Adamu Pavlašeku (ATP-132).

50-ą vietą ATP reitinge užimantis lietuvis šiemet Europoje ant grunto iškovojo tik dvi pergales (abi Čekijoje) ir patyrė keturias nesėkmes. Primename, kad tai buvo paskutinis R.Berankio turnyras ant grunto šiame sezone.

Dabar geriausias Lietuvos tenisininkas ruošis ATP 500 serijos turnyrui Halės mieste (Vokietija), kuris vyks ant žolės dangos. Šios varžybos prasidės birželio 13 dieną.

Primename, kad kitą savaitę bus oficialiai fiksuojami į olimpines žaidynes patenkančių tenisininkų reitingai. Kadangi R.Beranki patenka tarp 60-ies geriausių pasaulio tenisininkų, jo vieta Rio de Žaneire yra beveik garantuota. Olimpiada buvo vienas iš pagrindinių 25-erių metų lietuvio sezono tikslų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas