Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 07 16

Ričardas Berankis įpusėjo kelią link pagrindinių ATP varžybų Hamburge

Pirmadienį Hamburge (Vokietija) startuoja prestižinis ATP 500 kategorijai priklausantis turnyras, į kurį prasibrauti atrankoje siekia ir stipriausias Lietuvos tenisininkas Ričardas Berankis (ATP-109).
Ričardas Berankis
Ričardas Berankis / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Antrą skirstymą kvalifikacijoje turintis lietuvis rezultatu 6:4, 7:6(5) susitvarkė su kur kas žemiau reitinguotu Matsu Rosenkranzu (ATP-352).

Nors pastarasis tenisininkas rikiuojasi tik ketvirtojo šimtuko viduryje, nuvertinti 23-ejų vokiečio nebuvo galima – dar prieš keletą savaičių jis dviejų setų kovoje įveikė 25-ąją pasaulio raketę Nikolozą Bašilašvilį.

Galingą padavimą turintis M.Rosenkranzas atliko net 14 ace'ų, tačiau „iš žaidimo“ dominavo lietuvis, perlipęs pirmą iš dviejų atrankos barjerų.

„Scanpix“ nuotr./Matsas Rosenkranzas
„Scanpix“ nuotr./Matsas Rosenkranzas

Pirmajame sete R.Berankis akimirką atsipalaidavo ir rezultatas greitai iš 2:5 tapo 4:5, tačiau antruoju bandymu 32-ejų vilnietis uždarė setą.

Antroje susitikimo partijoje žaidimas buvo apylygis ir tenisininkai nenumaldomai artėjo prie tie-break'o. Visgi akimirką atrodė, kad lietuviui pavyks jo išvengti, kai buvo laimėti oponento padavimai (6:5), tačiau iš niekur pasipylusios neišprovokuotos klaidos vėl atstatė lygybę (6:6). Pratęsime Ričardas laimėjo du kamuoliukus paduodant oponentui ir tai leido tapti susitikimo nugalėtoju.

Pergalė pirmajame atrankos etape R.Berankiui garantavo 4 ATP reitingo taškus ir 3100 eurų.

Dėl bilieto į pagrindinį turnyrą Lietuvos teniso rinktinės lyderis susigrums su 18-mečiu italu Luca Nardi (ATP-174). Pastarasis 4:1 pirmavo prieš Pedro Sousą (ATP-430), o tuomet portugalas pasitraukė dėl traumos.

Tai antrasis R.Berankio vizitas Hamburge. Praėjusiame sezone lietuvis iš karto startavo nuo pagrindinių varžybų, bet pirmajame rate patyrė traumą ir mačo nebaigė.

Šiemet Hamburge pasirodys tokios teniso žvaigždės kaip Carlosas Alcarazas, Andrejus Rubliovas, Diego Schwartzmanas, Pablo Carreno Busta ir kiti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas