Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 04 30

Rimtas pareiškimas Madride: S.Halep sutriuškino didžiausią šeimininkų viltį

„Mutua Madrid Open“ moterų turnyrą paliko dar viena pirmojo dešimtuko žaidėja, kurią eliminavo nepriekaištingą pasirodymą surengusi Simona Halep (WTA-21).
Simona Halep
Simona Halep / „Scanpix“ nuotr.

Neabejotinai didžiausią ažiotažą šeštadienio programoje sukėlusiame mače Rumunijos tenisininkė sudaužė šeimininkų puoselėtas viltis turėti čempionę į šipulius – 6:3, 6:1 nušlavė Paulą Badosą (WTA-2).

Pirmajame sete kortų šeimininkė dar pirmavo 3:2, tačiau S.Halep tuomet įjungė aukštesnę pavarą ir pabėgo nepavejamai – laimėjo kitus 10 iš 11 geimų.

Bendradarbiauti su ilgamečiu Serenos Williams treneriu Patricku Mouratglou pradėjusios rumunės žaidimas iš karto šovė į viršų – agresyvi taktika stovint ant galinės linijos ir kibi gynyba priminė tą S.Halep, kuri praeityje laimėjo du „Didžiojo kirčio“ trofėjus.

Bėgant metams Madridas 30-metei tenisininkei tapo antraisiais namais. Čia ji laimėjo dukart iš eilės 2016 ir 2017 metais, o dar du sykius pralaimėjo finale.

Tai S.Halep buvo jau 29-oji pergalė Ispanijos sostinėje, o daugiau kartų rumunė viename turnyre yra laimėjusi tik „Roland Garros“ ir „Australian Open“ (abu po 31).

Ispanė P.Badosa gynė praėjusiais metais Madride pasiektą pusfinalį. Nemažą dalį taškų praradusi 24-erių tenisininkė į antrą poziciją reitinge užleis čekę Barborą Krejčikovą.

Aštuntfinalio etapo nepasiekė ne tik antroji planetos raketė, bet ir baltarusė Aryna Sabalenka (WTA-4), čekė Karolina Pliškova (WTA-7). Prieš turnyrą jame dėl traumos atsisakė dalyvauti ir Iga Swiatek (WTA-1).

Visgi pergales šeštadienį pasiekė kitos favoritėmis laikytos tenisininkės – Viktorija Azarenka (WTA-17), Belinda Benčič (WTA-13) bei Ons Jabeur (WTA-10).

Madridas šiandien prarado ir kitą kortų šeimininkę Nurią Parrizas-Diaz (WTA-52), o dabar visos akys kryps į Garbinę Muguruzą (WTA-9) ir Sarą Sorribes Tormo (WTA-47). Beje, pastaroji sekmadienį kausis su Naomi Osaka (WTA-36).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas