Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 05 31

Braziliją kamuoja problemos, ITF nerimauja, Andy Murray trūksta informacijos

Iki Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių teniso turnyro likus kiek daugiau nei dviems mėnesiams, pradėjo daugėti ir problemų. Braziliją tebekamuoja ekonominės ir politinės problemos, joms įkandin seka Zika virusas, o Tarptautinės teniso federacijos prezidentas Davidas Haggerty pareiškė, kad darbai teniso aikštyne vyksta labai lėtai. Vis dėlto tai antrajai pasaulio raketei Andy Murray, kaip ir Novakui Džokovičiui, baimių nekelia. Geriausias Didžiosios Britanijos tenisininkas atskleidė, jog vis tiek ketina dalyvauti žaidynėse.
Andy
Andy

Pranešama, kad A.Murray yra pasiruošęs vykti į Rio de Žaneirą, tačiau galutinį sprendimą priims po to, kai sulauks detalios konsultacijos iš Didžiosios Britanijos olimpinio komiteto ir Pasaulio sveikatos organizacijos (WHO) dėl galimų Zika viruso pasekmių.

„Ketinu pakalbėti su keliais daktarais ir išklausyti jų patarimų, – teigė antroji pasaulio raketė. – Žinoma, aš vis tiek planuoju dalyvauti olimpiadoje, tačiau man dar trūksta reikiamos informacijos.“

Anot britą konsultuosiančios WHO vadovybės, šią savaitę ji sulaukė siūlymų olimpines žaidynes perkelti į kitą Brazilijos kampelį. Tačiau šis siūlymas buvo iškart atmestas, nes „vietos pakeitimas neturi jokios įtakos Zika viruso plitimui“.

Vis dėlto šio virusas – ne vienintelė Rio de Žaneiro olimpiados problema. Jau ne vienerius metus Braziliją krečia politinės ir ekonominės problemos, kurios gali turėti įtaką ir žaidynėms, ypač teniso turnyrui.

„The Guardian“ duomenimis, Tarptautinės teniso federacijos (ITF) prezidentas Davidas Haggerty prieš kelias dienas sugrįžo iš Rio de Žaneiro. Ir į Europą jis atvyko ganėtinai suirzęs. Anot ITF vadovo, teniso aikštyne dar teks įdėti labai daug darbo.

„Brazilijoje visada bus ekonominių sunkumų, – pareiškė jis. – Vyriausybėje šiuo metu vyksta pokyčiai. Nors visi kalba, jog viskas bus gerai, aš manau, kad šie žodžiai yra šiek tiek pasaldinti.“

„Prieš kelias dienas lankiausi Rio de Žaneire, mačiau kortus, patalpas. Darbai, tiesą sakant, vyksta ne itin greitai. Aikštelės neparuoštos, joms trūksta dar vieno dangos sluoksnio, trūksta apšvietimo įrangos, tribūnų. Vis dėlto iki olimpinių žaidynių atidarymo ceremonijos viskas turėtų būti paruošta.“

Vienus tenisininkus gąsdina Zika virusas, kitus – ekonominės problemos, o štai treti teigia, jog į Rio de Žaneirą šiemet nevyks dėl to, jog ITF nusprendė neskirti ATP reitingo taškų. Vienas iš rimčiausių šio Tarptautinės teniso federacijos sprendimo kritikų yra geriausias pasaulio tenisininkas Novakas Džokovičius.

„Scanpix“ nuotr./Novakas Džokovičius prieš Aljazą Bedene
„Scanpix“ nuotr./Novakas Džokovičius prieš Aljazą Bedene

„Nematau priežasties, kodėl už olimpines žaidynes negalėtų būti skiriami reitingo taškai, – savo nuomonę pareiškė serbas. – Jose dalyvauja geriausi pasaulio tenisininkai, o jos neoficialiai vadinamos penktuoju sezono „Didžiojo kirčio“ turnyru.”

Apie nedalyvavimą 2016 metų olimpiadoje jau paskelbė šie tenisininkai: Austrijos talentas Dominicas Thiemas, Feliciano Lopezas, Bernardas Tomičius ir Johnas Isneris.

Olimpinis teniso turnyras prasidės rugpjūčio 6 dieną, o mūšis dėl aukso medalio vyks rugpjūčio 14 dieną.

Olimpinėse teniso varžybose iš viso dalyvaus 64 žaidėjai. 56 tenisininkai dėl reitingo bus priimti tiesiogiai, 6 ten pateks po kvalifikacijos, o du tenisininkai gaus tiesioginius kvietimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas