Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 01 18

Rogeris Federeris: „Visa tai tik spekuliacijos. Nematau tikslo apie tai kalbėti“

Rogeris Federeris po pergalės prieš Nikolozą Basilashvilį spaudos konferencijoje nebuvo geros nuotaikos. Pagrindinė to priežastis buvo tai, kad pasak gandų įtariamasis korupcija galimai yra „Didžiojo kirčio“ turnyro nugalėtojas.
Rogeris Federeris
Rogeris Federeris / „Scanpix“/AP nuotr.

„Išgirsti tokius kaltinimus ir nesupranti kas vyksta, – spaudos konferencijoje kalbėjo R.Federeris. – Labai lengva ką nors nepagrįstai apkaltinti. Norėčiau sužinoti šio žaidėjo pavardę. Tuomet galėtume šnekėti konkrečiai.

Kas tai per žaidėjas? Kas tuo metu dirbo jo komandoje? Kas jie tokie? Ar tai buvo anksčiau? Ar tai buvo dvejetų ar vienetų žaidėjas? Kurio „Didžiojo kirčio“ turnyro čempionas? Neturime jokios informacijos. Visiška nesąmonė atsakinėti į klausimus apie korupciją, kai tai yra vien tik spekuliacijos.

Tai labai rimti kaltinimai. Mums labai svarbu išsaugoti savo sporto įvaizdį. Kaip aukštai reitinge buvo šis sukčius? Kuo aukščiau jis buvo pakilęs, tuo labiau būsiu nustebintas. Mes kalbame ne apie tai, kad žaidėjams yra siūloma mačus parduoti, o apie tai, kad jie iš tikrųjų tai padarė.

Mūsų sporte nėra vietos korupcijai. Apie tokius žmonės gerų minčių neturiu. Man niekuomet nėra siūlę pralaimėti už pinigus. Kita vertus nėra svarbu ar prie manęs yra priėję ar ne, visa tai tik spekuliacijos.

Lažybos vyksta kasdien visame pasaulyje. Žaidėjai turi pasistengti, kad mūsų sporte viskas vyktų sąžiningai, nes kitu atveju, kodėl žiūrovai turėtų stebėti varžybas? Įdomiausia sporto dalis yra nežinoti nugalėtojo, o jei tai iš žiūrovo bus atimta, tai jam nėra tikslo sėdėti tribūnose. Labai svarbu, kad viskas vyktų švariai.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas