Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 03 19

Rogeris Federeris – apie Rafos talentą, Martiną Hingis ir pažintį su žmona

Rogeris Federeris yra tituluojamas geriausiu visų laikų tenisininku, tačiau savęs tokiu anaiptol nelaiko. Kalbėdamas su Prancūzijos teniso žurnalu „Tennis Magazine“, Šveicarijos tenisininkas atskleidė, jog jau po pirmų dvikovų žinojo, kad Rafaelis Nadalis jį pranoks.
Rogeris Federeris
Rogeris Federeris / „Scanpix“ nuotr.

„Manau, kad esu pakankamai talentingas, tačiau iki tokių sportininkų kaip Tigeris Woodsas, Rafaelis Nadalis ar Martina Hingis man toli šviečia,“ – atviravo 34-erių šveicaras.

R.Federeris atskleidė, kad R.Nadalį jau nuo pirmųjų dvikovų matė kaip geriausią pasaulio tenisininką.

„Tais laikais konkurencija teniso kortuose buvo milžiniška, tačiau buvo akivaizdu, kad Rafa vieną dieną taps pirma pasaulio rakete,“ – toliau gražių žodžių puokštę pynė šveicaras.

R.Federeris papasakojo ir apie tai, kad girdėdamas aplinkinių kalbas, jog yra pats geriausias, jaučiasi nepatogiai.

„Sunku įsivaizduoti, kad kam nors galėčiau būti toks pats pavyzdys, koks man buvo Michaelas Jordanas, – kalbėjo trečioji pasaulio raketė. – Tokie žmonės yra daug aukščiau už kitus. Nesijaučiu vertas būti tarp jų.

Kai Martina Hingis 16-os laimėjo Vimbldoną, man buvo penkiolika. Mane jokino mintis, kad kitąmet jau galiu laimėti Vimbldoną.

„Scanpix“ nuotr./Mirka Federer
„Scanpix“ nuotr./Mirka Federer

Taigi žiūrėjau tą dvikovą, ir nejučia mano žandikaulis nusileido iki pat grindų. Neįtariau, kaip jai pavyko tai padaryti.“

Galiausiai 17-os „Didžiojo kirčio“ turnyrų čempionas papasakojo ir apie pažintį su žmona Mirka Sidnėjaus olimpinėse žaidynėse. Šveicaras dėkojo sėkmei, nes Šveicarijos teniso federacija ją ten išsiųsti nusprendė paskutinėmis akimirkomis.

„Sidnėjaus olimpinės žaidynės man buvo labai svarbios, – pasakojo R.Federeris. – Esu be galo laimingas, kad ji paskutinę minutę atvyko į olimpiadą. Ten mes pirmą kartą pasibučiavome.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas