Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 07 04

Rogeris Federeris pasiruošęs antrajai Vimbldono savaitei

Iš Vimbldono sensacingai pasitraukus Novakui Džokovičiui visų akys pradėjo krypti į antrąją pasaulio raketę Andy Murray. Tačiau geriausias Didžiosios Britanijos tenisininkas – ne vienintelis, artėjantis prie šio „Didžiojo kirčio“ turnyro titulo. Keliomis laisvomis dienomis pasimėgavusi trečioji pasaulio raketė Rogeris Federeris taip pat yra nusitaikęs į seniausių teniso varžybų istorijoje trofėjų.
Rogeris Federeris Vimbldone iškovojo 150-ą pergalę ant žolės
Rogeris Federeris Vimbldone iškovojo 150-ą pergalę ant žolės / „Scanpix“ nuotr.

R.Federeris, kuris iš rekordinių 17-os „Didžiojo kirčio“ titulų net septynis laimėjo Vimbldone, pirmadienį kausis su 29-ąja pasaulio rakete Steve’u Johnsonu. Pirmadienį bus sužaisti ir visi kiti aštuntfinaliai.

Pirmą kartą nuo 2004 metų turnyro dvikovas surengus ir pirmąjį sekmadienį, Vimbldono čempionatas pagaliau pasivijo tvarkaraštį.

Dar iki šeštadienio pietų R.Federeris buvo vienintelis aiškus aštuntfinalio dalyvis. Greičiausiai to nebūtų pavykę padaryti ir jam, tačiau visos trečiosios pasaulio raketės dvikovos vyko centriniame korte – vienintelėje aikštėje Vimbldone, turinčioje sutraukiamą stogą.

Nickui Kyrgiosui, Richardui Gasquet, Jo-Wilfriedui Tsonga ir Lucasui Pouille tai bus ketvirta dvikovų diena iš eilės. Kadangi šis ketvertas visai neturėjo poilsio, jam pasisekė, jog išvengė R.Federerio, nes 34-erių metų šveicaras šiemet Vimbldone rungtyniauja įspūdingai.

„Džiaugiuosi, jog visos mano dvikovos vyko centriniame korte, – teigė R.Federeris. – Nesu savo karjeros pike, tad nenuostabu, jog man reikia poilsio. Šeštadienis man buvo išeiginė, o sekmadienį surengiau kiek intensyvesnę treniruotę. Dabar jaučiuosi puikiai ir esu pilnas energijos.“

„Galbūt šią savaitę turėsiu žaisti pirmame korte ar kovoti keturias dienas iš eilės. Kas ten žino, tačiau aš esu pasiruošęs. Pirmosios čempionato savaitės aplinkybės man buvo palankios. Pažiūrėsime, kaip seksis ir šią savaitę.“

VIDEO: Roger Federer third round press conference

O tos aplinkybės R.Federeriui, rodos, yra visai palankios ir dabar. Išvengęs kovos su Grigoru DImitrovu 34-erių metų šveicaras raketes surems su S.Johnsonu, kuris, švelniai tariant, įspūdingais pasiekimais pasigirti negali. Pirmadienį trečioji pasaulio raketė sieks patekti į 48-ą ketvirtfinalį „Didžiojo kirčio“ turnyruose, S.Johnsonas – į pirmą.

29-oji pasaulio raketė už R.Federerį yra aštuoneriais metais jaunesnis, ir S.Johnsonas visai nebijojo atskleisti, kad R.Federeris yra tas žmogus, kurio pėdomis amerikietis norėjo sekti jaunystėje.

„Į kortą žengsiu tikėdamasis pergalės. Neturiu ką prarasti. Galbūt man pasitarnaus ir tai, jog žaisiu prieš savo vaikystės pavyzdį. Visada yra smagu kautis su tokiu tenisininku kaip Rogeris.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas