Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

„Roland Garros“ finale titulą ginanti I.Swiatek kausis su J.Paolini

Ketvirtadienį Paryžiuje praskriejo abu atvirųjų Prancūzijos teniso pirmenybių moterų vienetų varžybų pusfinaliai, po kurių paaiškėjo dvi šeštadienio finalo dalyvės.
Iga Swiatek
Iga Swiatek / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Pirmajame dienos pusfinalyje savo darbą puikiai atliko ryški turnyro favoritė, titulą ginanti Iga Swiatek (WTA-1). Lenkijos teniso megažvaigždė užtikrintai 6:2, 6:4 sudorojo amerikietę Coco Gauff (WTA-3).

23-ejų tenisininkei tai bus trečiasis „Roland Garros“ finalas iš eilės bei ketvirtasis apskritai. Tituliniuose mūšiuose ji kol kas pralaimėjusi nėra ir šeštadienį Paryžiuje sieks jau ketvirtosios karūnos.

Po eilinio dominuojančio pasirodymo prieš JAV teniso talentę I.Swiatek savo pranašumą tarpusavio akistatose padidino net iki 11:1. Visos vienuolika pergalių buvo iškovotos per du setus, o vienintelė nesėkmė patirta praėjusiais metais Sinsinatyje.

Lenkijos atstovė nuo 2000-ųjų tapo tik trečiąja WTA tenisininke, pasiekusia tris „French Open“ finalus iš eilės. Praeityje tai padarė Justine Henin (2005-2007 m.) bei Marija Šarapova (2012-2014 m.).

Maža to, „Roland Garros“ kortuose I.Swiatek tai buvo jau 20-tasis laimėjimas iš eilės. 20 ir daugiau pergalių paeiliui „Open Era“ laikotarpyje šiame turnyre yra pavykę pasiekti tik legendinėms Chris Evert (29), Monicai Seles (25), J.Henin (24) ir Stefanie Graf (20).

Geriausios planetos tenisininkės varžove šeštadienį bus netikėtai į WTA turo elitą iškilusi Jasmine Paolini (WTA-15). Italijos tenisininkė kitame pusfinalyje užtikrintai 6:3, 6:1 įveikė 17-metę rusę Mirrą Andreevą (WTA-38).

Nedidukė vos 163 cm ūgio tenisininkė iki turnyro Paryžiuje per savo karjerą nė sykio nebuvo pasiekusi net „Grand Slam“ ketvirtfinalio, bet po dar vieno brandaus pasirodymo dabar gali ruoštis didžiajam finalui.

J.Paolini tapo tik trečiąja savo šalies atstove, kuriai pavyko pasiekti „Roland Garros“ finalą. Anksčiau tai yra pavykę padaryti Francescai Schiavone (2010-2011 m.) bei Sarai Errani (2012 m.).

Beje, būtent su pastarąja 28-erių J.Paolini jau pasiekusi ir „French Open“ moterų dvejetų pusfinalį.

Toks karjeros pasirodymas Prancūzijos sostinėje italei garantuos ir rekordines aukštumas WTA reitinge – pirmadienį ji kils į septintą poziciją, o titulas leistų palypėti net iki penktojo laiptelio.

Įdomu tai, kad Italijoje gimusi bei augusi J.Paolini turi ir lenkiškų šaknų – iš čia yra kilusi jos močiutė, vis dar tebegyvenanti Lodzėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius