Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 06 04

„Roland Garros“ moterų finalas: Serena Williams ar Garbine Muguruza?

Pirmoji pasaulio raketė Serena Williams šeštadienį gali įsirašyti savo vardą į istoriją ir laimėti 22-ą „Didžiojo kirčio“ turnyro titulą. Taip ji pavytų legendinį Stefi Graff rekordą, tačiau Garbine Muguruza tikrai nusileisti neketina. Ketvirtoji pasaulio raketė žais savo antrame „Didžiojo kirčio“ finale ir sieks iškovoti pirmąjį trofėjų.
Garbine Muguruza ir Serena Williams
Garbine Muguruza ir Serena Williams / „Scanpix“/„Xinhua“/„Sipa USA“ nuotr.

Geriausia pasaulio tenisininkė eilinį kartą pateko į „Didžiojo kirčio“ turnyro finalą, o pusfinalyje nugalėjo Kiki Bertens rezultatu 7:6 (9:7), 6:4. Tuo tarpu, ispanė įveikė 2010-ų metų finalininkę Sam Stosur rezultatu 6:2, 6:4.

S.Williams laimėjo savo 21-ą „Didžiojo kirčio“ titulą praėjusiais metais Vimbldone, tačiau nuo to laiko pralaimėjo Robertai Vinči „US Open“ pusfinalyje, o „Australian Open“ finale ji nusileido Angelique Kerber.

Jos būsimoji varžovė G.Muguruza amerikietei prieš du metus įteikė vieną skaudžiausių karjeros pergalių. Ispanė 2014-ais metais „French Open“ varžybose rezultatu 6:2, 6:2 nugalėjo S.Williams jau antrame varžybų etape. JAV tenisininkė per visą savo karjerą tokių triuškinančių pralaimėjimų patyrė labai ne daug:

„Labai daug pasimokiau iš to mačo. Nekenčiu pralaimėjimų, tačiau stengiuosi juose įžvelgti kažką pozityvaus. Tos nesėkmės man tikrai reikėjo.“

AFP/„Scanpix“ nuotr./Serena Williams
AFP/„Scanpix“ nuotr./Serena Williams

Nuo to laiko S.Williams „Didžiojo kirčio“ turnyruose laimėjo 47-is mačus iš 50, susirinko keturis trofėjus ir savo skaičių karjeroje padidino iki 21-o. Tik Steffi Graf (22) ir Margaret Court (24) yra surinkusios daugiau titulų.

Paskutinis tenisininkių tarpusavio susitikimas įvyko 2015-ų metų Vimbldono finale, o ten jau titulą iškovojo pirmoji pasaulio raketė.

G.Muguruza tapo pirma Ispanijos tenisininke, kuri pasiekė „Roland Garros“ finalą nuo 2000-ų metų, kai jame žaidė Conchita Martinez. Ji taip pat sieks tapti pirmąja čempione iš Ispanijos nuo 1998-ų metų, kai Paryžiuje triumfavo Alantxa Sanchez-Vicario.

Ketvirtoji pasaulio raketė yra įsitikinusi, kad šį kartą su finalo spaudimu ketina susitvarkyti geriau:

„Vimbldone žaidžiau savo pirmąjį finalą. Varžovė buvo labai stipri, o aš buvau įsitempusi. Niekaip negalėjau suvaldyti jaudulio. Dabar jau išmokau kontroliuoti savo emocijas aikštėje ir už jos ribų. Aš pasikeičiau, o mano pokyčiai įvyko labai greitai. Dėl to esu labai laiminga.“

Didysis „Roland Garros“ moterų finalas prasidės 16-ą valandą Lietuvos laiku.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas