Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 05 23

„Roland Garros“ turės naują čempionę – sensacingai suklupusi čekė nesulaikė ašarų

Barboros Krejčikovos (WTA-2) „Roland Garros“ vienetų turnyro titulo gynyba susiklostė tragiškai – praėjusių metų čempionė buvo eliminuota jau po pirmojo rato.
Barbora Krejčikova
Barbora Krejčikova / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Čekijos tenisininkė centriniame „Philippe Chatrier“ korte, kuriame lygiai prieš metus iškovojo skambiausias sezono pergales, po 2 valandų ir 8 minučių kovos rezultatu 6:1, 2:6, 3:6 patyrė šokiruojantį pralaimėjimą 19-metei Diane Parry (WTA-97).

Buvusi pirmoji jaunių raketė iš Prancūzijos pralaimėjo 8 geimus iš pirmųjų 9, tačiau netrukus su vietos aistruolių pagalba savo žaidimą pakėlė į aukštesnį lygį ir pasinaudojo oponentės klaidų gausa.

D.Perry jau pačiu pirmuoju bandymu įveikė varžovę iš geriausių pasaulio žaidėjų dešimtuko. Įdomu tai, kad iki šio mačo prancūzė nebuvo įveikusi nė vienos varžovės net iš pirmojo 50-tuko.

B.Krejčikovai tai buvo pirmoji dvikova po trijų mėnesių pertraukos – tenisininkė iš rikiuotės buvo iškritusi dėl alkūnės traumos.

Net 46 neišprovokuotas klaidas padariusi čekė spaudos konferencijoje palūžo – nesuvaldė ašarų ir trumpam paliko kambarį, netrukus sugrįždama ir atsakydama į klausimus gimtąja kalba.

„Pirmaudama setu ir 2:0 atsimušiau į sieną. Visiškai sugriuvau fiziškai. Buvo sunku, nes pastaruoju metu nežaidžiau mačų. Įprastai jie yra kur kas sunkesni nei treniruotės. Stengiausi pasiruošti kaip įmanoma geriau, tačiau neatsilaikiau. Dėl alkūnės – buvo variantas operuotis, tačiau aš atsisakiau. Gerai, kad su daktarais, kurie man labai padėjo, suradome būdų išgyti. Dabar jaučiuosi gerai“, – kalbėjo Krejčikova.

Pralaimėjimas jau pirmajame etape 26-erių tenisininkę iš antrosios WTA reitingo pozicijos nublokš už dešimtuko ribų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas