Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 05 28

„Roland Garros“ turnyre – sunkus S.Tsitsipo startas ir kitų favoritų vargai

Penktoji pasaulio raketė Stefanos Tsitsipas (ATP-5) jau pirmajame „Roland Garros“ etape turėjo išlaikyti labai sunkų tęstą.
Stefanos Tsitsipas
Stefanos Tsitsipas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

24-erių tenisininkas po 3 valandas ir 13 minučių trukusio maratono rezultatu 7:5, 6:3, 4:6, 7:6(7) palaužė į ATP turą sugrįžtantį čeką Jiri Vesely (ATP-452).

Ketvirtojo seto pratęsime graikui pavyko išsaugoti net keturis set point'us ir galiausiai iškovoti bilietą į antrą etapą, kur jo lauks Roberto Carballes Baena (ATP-58) arba Emilio Nava (ATP-238).

Šiemet į „Roland Garros“ turnyrą neatvykus grunto dangos karaliui Rafaeliui Nadaliui, būtent S.Tsitsipo pavardė atsidūrė sąraše tenisininkų, kurie turi realius šansus pakovoti dėl čempiono trofėjaus.

Tiesa, 2021-ųjų vicečempionui greičiausiai ketvirtfinalyje tektų įveikti Carlosą Alcarazą, o pusfinalyje – Novaką Džokovičių, tad kelias link titulo tikrai nebus paprastas.

Čekui J.Vesely tai buvo pirmasis ATP turnyras po praėjusių metų „US Open“. Į tenisą po traumos jis sugrįžo tik prieš mėnesį.

Visgi jeigu Graikijos teniso žvaigždei penkių setų išvengti pavyko, tai kitiems favoritams iškovoti pergales prireikė ir lemiamos partijos.

Lenkijos tenisininkas Hubertas Hurkačas (ATP-13) išvengė sensacijos prieš lygiai šimtu pozicijų žemiau reitinguotą Davidą Goffiną (ATP-113).

Buvusi devintoji pasaulio raketė per 3 valandas ir 37 minutes susitikimą laimėjo rezultatu 6:3, 5:7, 6:4, 2:6, 6:4.

Mūsų kaimynas antrą „Roland Garros“ ratą pasiekė tik trečią kartą karjeroje.

Į kitą etapą praslydo ir Karenas Chačanovas (ATP-11). Pastarasis panaikino dviejų setų deficitą ir 3:6, 1:6, 6:2, 6:1, 6:3 palaužė kortų šeimininką Constantą Lestienne'ą (ATP-69).

Prancūzijos tenisininkas sužaidė du tobulus pirmuosius setus, tačiau mačo eigoje susidūrė su fizinėmis problemomis ir sukurti sensacijos nesugebėjo.

K.Chačanovas pirmajame turnyro Paryžiuje etape išlieka nepralaimėjęs – 7:0.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas