Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 05 15

Romoje finalą pasiekęs N.Džokovičius pateko į išskirtinį tūkstantuko klubą

Pergalė „Internazionali BNL d'Italia“ turnyro pusfinalyje pažymėjo ir dar vieną įspūdingą geriausio planetos žaidėjo Novako Džokovičiaus (ATP-1) pasiekimą.
Novakas Džokovičius
Novakas Džokovičius / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Serbas pusfinalyje užtikrintai 6:4, 6:3 susitvarkė su Norvegijos tenisininku Casperu Ruudu (ATP-10) ir žengė į dar vieną finalą Romoje, kuris jam bus 12-asis karjeroje.

Ši pergalė Nolei ATP ture buvo jubiliejinė tūkstantoji karjeroje, kuri leidžia prisijungti prie labai išskirtinio elitinių teniso žvaigždžių klubo.

Daugiau laimėjimų už serbą per visą žaidimo istoriją yra iškovojęs tik Jimmy Connorsas (1274), Rogeris Federeris (1251), Ivanas Lendlas (1068) ir Rafaelis Nadalis (1051).

„Per pastaruosius metus mačiau, kaip Rogeris ir Rafa šventė šiuos rekordus, tad pasiekti tūkstantį nekantravau ir aš. Esu tikrai palaimintas, kad ATP ture iškovojau tiek daug pergalių. Nuo pirmojo laimėjimo praėjo daug laiko, tikiuosi, kad galėsiu tęsti tai toliau ir pasiekti dar daugiau pergalių“, – džiaugėsi Novakas.

Rekordinio 38-ojo „Masters“ titulo sieksiančiam serbui finale kelią pastoti bandys Stefanos Tsitsipas (ATP-5). Tai bus pirmasis tenisininkų susirėmimas nuo praėjusių metų „Roland Garros“ finalo, kuomet graikas iššvaistė dviejų setų pranašumą ir galiausiai pralaimėjo 2:3.

Tarpusavio mūšiuose N.Džokovičius pirmauja 6:2, ant grunto – 4:0.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas