Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 09 19

Romoje – N.Džokovičiaus vargo vakarienė su tautiečiu ir R.Nadalio pasivaikščiojimas

Romoje vykstančiame „Internazionali BNL d'Italia“ teniso turnyre penktadienio vakarą pergales iškovojo abu favoritai – Novakas Džokovičius (ATP-1) ir Rafaelis Nadalis (ATP-2). Tiesa, korte pajėgiausiems pasaulio žaidėjams sekėsi skirtingai – serbas turėjo nemažai vargo, o „grunto karaliumi“ tituluojamas ispanas varžovą tiesiog sutriuškino.
Novakas Džokovičius ir Rafaelis Nadalis
Novakas Džokovičius ir Rafaelis Nadalis / „Scanpix“ nuotr.

Prieš kelias savaites iš „US Open“ pirmenybių diskvalifikuotas N.Džokovičius aštuntfinalio mače 7:6(7), 6:3 nukovė tautietį Filipą Krajinovičių (ATP-29).

N.Džokovičius ypač daug vargo turėjo pirmajame sete, kuris užtruko net 87 minutes.

Jame F.Krajinovičius turėjo net šešias break-pointo galimybes, iš kurių pasinaudojo tik viena, o mačo lūžiu tapo dramatiškai N.Džokovičiaus laimėtas tie-breakas, po kurio antrajame sete 33-ejų tenisininkas su tautiečiu jau susitvarkė kur kas lengviau.

„Tai neabejotinai buvo vienas ilgiausių setų, kokį esu žaidęs, – apie visą amžinybę užtrukusią pirmąją mačo dalį kalbėjo N.Džokovičius. – Nėra lengva žaisti prieš žmogų, kurį laikau vienu geriausių savo draugų jau daugelį metų. Manau, kad pirmas setas galėjo susiklostyti kitaip, o tada nežinia, kaip šis mačas būtų pakrypęs.“

Į atvirojo Italijos čempionato ketvirtfinalį Nolė prasibrovė jau 14-ąjį kartą iš eilės.

Kur kas lengviau kelią tarp aštuonių stipriausių turnyro žaidėjų sau nusigrindė R.Nadalis, 6:1, 6:3 sutriuškinęs dar vieną serbą Dušaną Lajovičių (ATP-25).

Mačas užtruko pusantros valandos.

Prieš kelias dienas R.Nadalis dar įspūdingiau 6:1, 6:1 laimėjo ir pirmojo rato akistatą prieš Pablo Carreno-Busta (ATP-18), tad per pirmuosius du susitikimus ispanas pralaimėjo vos 6 geimus.

„Manau, kad žaidžiau labai gero lygio tenisą. Žinoma, dar turiu, kur tobulėti. Dar turiu gerinti dalykus, kurių nedarau automatiškai. Bet šiuo metu negalėčiau prašyti daugiau“, – po pergalingai pasibaigusio mačo sakė R.Nadalis, siekiantis jau 9-ąjį kartą karjeroje triumfuoti Romoje.

Ketvirtfinalyje šeštadienį N.Džokovičius grumsis su jau kelias staigmenas šiame turnyre pateikusiu vokiečiu Dominiku Koepferiu (ATP-97), o R.Nadalis pergalingą žygį sieks pratęsti žaisdamas su argentiniečiu Diego Schwartzmanu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento