Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 05 14

Romos „Masters“ ketvirtfinalyje – puikiai žaidusio Kei Nishikorio pergalė

Novakui Džokovičiui dėl pergalės teks paplušėti ir „Internazionali BNL d’Italia“ turnyro pusfinalyje, nes ten jo laukia šiemet ant grunto siautėjantis Kei Nishikoris. Penktadienį vykusioje Romos „Masters“ ketvirtfinalio dvikovoje geriausias Japonijos tenisininkas 6:3, 7:5 be didelio vargo nugalėjo jaunąjį Austrijos talentą Dominicą Thiemą.
Kei Nishikoris
Kei Nishikoris / „Scanpix“ nuotr.

„Internazionali BNL d’Italia“ ketvirtfinalyje pergalę iškovojęs K.Nishikoris užsitikrino 360 ATP reitingo taškų ir 177 tūkst. eurų, o dėl vietos finale susikaus su pirmąja pasaulio rakete Novaku Džokovičiumi, kuris po atkaklios kovos 7:5, 7:6(7:4) parodė viršesnę ranką prieš Rafaelį Nadalį.

Kitą Romos „Masters“ turnyro pusfinalio porą sudarys 3-ią vietą ATP reitinge užimantis Andy Murray, 6:1, 7:5 nugalėjęs belgą Davidą Goffiną, ir Lucasas Pouille, kuriam be kovos buvo įskaityta pergalė prieš klubo traumą patyrusį Juaną Monaco.

VIDEO: Rome 2016 Friday QF Highlights

K.Nishikoris „Internazionali BNL d’Italia“ varžybų pusfinalyje žais pirmą kartą karjeroje. Iki šiol geriausias jo rezultatas Romoje buvo 2015 metais pasiektas ketvirtfinalis, kuriame jis 3:6, 6:3, 1:6 nusileido šeštadienio varžovui N.Džokovičiui.

K.Nishikoris Italijos sostinėje tikisi iškovoti pirmą savo „Masters“ serijos titulą.

28-erių metų serbas ir geriausias Japonijos tenisininkas „Masters“ serijos turnyro pusfinalyje žais antrą kartą per dvi savaites. Praeitą šeštadienį jie šiame etape susikovė ir „Mutua Madrid Open“ turnyre, kurio čempionu vėliau tapo N.Džokovičius.

K.Nishikoris – D.Thiemas

Tai buvo tik antra tenisininkų tarpusavio dvikova. Kol kas abu kartus pergale džiaugėsi K.Nishikoris.

„Internazionali BNL d’Italia“ ketvirtfinalio mače D.Thiemas atliko 21 smūgį be atsako, tačiau padarė net 39 neišprovokuotas klaidas. Tuo tarpu K.Nishikoris ling varžovo pasiuntė 18 smūgių be atsako ir padarė tik 14 neišprovokuotų klaidų.

Pirmojo seto trečiame geime 15-oji pasaulio raketė K.Nishikoriui pažėrė galingų smūgių laviną ir pasinaudojęs „break point’“” išsiveržė į priekį 3:1. Tačiau nors 26-erių metų japonas ir pralaimėjo savo padavimus, jo pranašumas buvo akivaizdus. 6-ą vietą ATP reitinge užimantis tenisininkas tuomet laimėjo penkis geimus iš eilės ir užtikrintai žengė į antrą setą.

VIDEO: Thiem Hits Hot Shot In Rome 2016 QF

Paduodant K.Nishikoriui, antrosios dalies ketvirtame geime D.Thiemas pirmavo 0:40, tačiau nė vienu „break point’u“ jam pasinaudoti nepavyko. Lemiamu geimu tapo vienuoliktasis, kai geriausiam Japonijos tenisininkui pavyko „sausai“ laimėti 22-ejų metų austro padavimus ir iškovoti kelialapį į „Internazionali BNL d’Italia“ pusfinalį.

K.Nishikoris šiemet ant grunto yra iškovojęs 10 pergalių ir patyręs 2 nesėkmes. Šeštoji pasaulio raketė iš Japonijos ant šios dangos Barselonoje pasiekė finalą, kiek vėliau Madride iškopė į pusfinalį, kurį pasiekė ir „Internazionali BNL d’Italia“ varžybose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas