Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 05 14

Romos „Masters“ pusfinalyje – žvėriškas Andy Murray pasirodymas

Kaip ir buvo galima tikėtis, pirmas „Internazionali BNL d’Italia“ turnyro pusfinalis neįžiebė nė menkiausios intrigos kibirkšties. Nors Andy Murray aistros retkarčiais vis tiek liedavosi per kraštus, jo pranašumas prieš Lucasą Pouille niekam nekėlė abejonių. Šeštadienį vykusioje Romos „Masters“ pusfinalio akistatoje geriausias Didžiosios Britanijos tenisininkas prancūzą sutraiškė 6:2, 6:1.
Andy Murray
Andy Murray / „Scanpix“ nuotr.

Varžovą pusfinalyje nušlavęs A.Murray užsitikrino 600 ATP reitingo taškų ir kiek daugiau ne 351 tūkst. eurų, o dėl pagrindinio „Internazionali BNL d’Italia“ turnyro trofėjaus susikaus su pimosios pasaulio raketės Novako Džokovičiaus ir geriausio Japonijos tenisininko Kei Nishikorio poros nugalėtoju.

Vos 59-ias minutes trukusioje šeštadienio akistatoje A.Murray atliko 21 smūgį be atsako, padarė vos 9 neišprovokuotas klaidas, paduodamas pirmu mėginimu laimėjo 91 proc. taškų ir L.Pouille neleido įgyti nė vienos „break point'o“ galimybės.

Andy Murray ir Lucaso Pouille dvikovos statistika
Andy Murray ir Lucaso Pouille dvikovos statistika

A.Murray tai bus pirmas Romos „Masters“ finalas karjeroje. Iki šios savaitės geriausias jo rezultatas čia buvo 2011 metais pasiektas pusfinalis.

Kadangi „Internazionali BNL d’Italia“ aštuntfinalyje iš turnyro pasitraukė šveicaras Rogeris Federeris, 28-erių metų britas kitą savaitę vėl sugrįš į 2-ą vietą ATP reitinge, kurią laikinai prarado šį pirmadienį.

Italijos sostinėje trečioji pasaulio raketė sekmadienį tikėsis iškovoti trečią titulą ant grunto. Vienintelius du kartu tai padaryti jam pavyko 2014 metais Madride ir Miunchene.

Jei sekmadienio finale A.Murray pavyks triumfuoti, savo „Masters“ serijos titulų kolekciją papildys tryliktuoju trofėjumi. Apskritai geriausias Didžiosios Britanijos tenisininkas per visą savo karjerą yra iškovoję 35 ATP serijos turnyrų taures.

Vis dėlto, kad ir kaip bebūtų, „Internazionali BNL d’Italia“ pusfinalyje kritęs L.Pouille nusivylęs taip pat neturėtų būti. Tarp keturių geriausių tenisininkų kaip laimingas pralaimėtojas papuolęs Prancūzijos tenisininkas kitą savaitę ATP reitinge atliks didelį šuolį ir iš 52-os vietos pakils į maždaug 31-ą.

Beje, 22-ejų metų L.Pouille yra vos antras laimingas pralaimėtojas (angl. – lucky loser) istorijoje, kuriam pavyko nukeliauti iki „Masters“ serijos turnyro pusfinalio. Vienintelį kartą tą padaryti pavyko švedui Thomasui Johanssonui, kuris, 2004 metais Toronte nugalėjęs keturis varžovus, pusfinalyje krito prieš Rogerį Federerį.

Andy Murray ir Lucaso Pouille dvikovos eiga:

Pirmąjį setą tenisininkai pradėjo užtikrintai paduodami, tačiau ketvirtame geime A.Murray pasinaudojo pirmu savo „break point'u“. Nuo to laiko 28-erių metų brito pranašumas buvo akivaizdus. Aštuntame geime trečioji pasaulio raketė darkart laimėjo prancūzo padavimus ir pirmą setą įsimetė į savo kišenę.

Antrame sete geriausias Didžiosios Britanijos tenisininkas visai įsisautėjo ir rezultatui esant 1:1 laimėjęs penkis geimus pasišvilpaudamas nukeliavo į „Internazionali BNL d’Italia“ turnyro finalą.

Pusfinalio akistata dėl lietaus prasidėjo beveik pusantros valandos vėliau nei planuota. Net ir dvikovos metu oras iškrėtė eibę, tačiau lietaus lašai krito vos kelias minutes, tad tenisninkai netrukus pratęsė dvikovą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas