Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 02 17

Roterdame švytintis G.Dimitrovas dramatišką pergalę vainikavo fantastišku tašku

Puikią sportinę formą Roterdame (Nyderlandai) vykstančiame ATP 500 serijos turnyre „ABN AMRO Open“ demonstruojantis Grigoras Dimitrovas (ATP-28) dramatiškai pateko į pusfinalį.
Grigoras Dimitrovas
Grigoras Dimitrovas / „Scanpix“ nuotr.

Bulgarijos teniso žvaigždė sužaidė dar vieną itin kokybišką mačą ir po 2 valandas ir 33 minutes trukusio trilerio 6:3, 3:6, 7:6(6) palaužė Alexą De Minaurą (ATP-25) iš Australijos.

Trečiajame sete G.Dimitrovas iš pradžių turėjo panaikinti break'o deficitą (1:3), o žaidimui persikėlus į pratęsimą - ir du match point'us (4:6).

Keturiais laimėtais taškais paeiliui mačą užbaigęs bulgaras lemiamą kamuoliuką ištraukė pademonstruodamas įspūdingą atletiškumą - pergalingu tašku iš pradžių negalėjo patikėti ir pats tenisininkas.

Burtai Roterdame 30-mečiui tenisininkui tikrai nebuvo palankiausi - pirmajame rate teko įveikti Aslaną Karatsevą (ATP-98), antrajame - Hubertą Hurkačą (ATP-10), o ketvirtfinalyje - A.De Minaurą, tačiau šiuos kortus itin mėgstantis bulgaras ir toliau nepralaimi.

2018 m. „ABN AMRO Open“ pirmenybėse G.Dimitrovas pasiekė finalą, kuriame pralaimėjo Rogeriui Federeriui. Sunku patikėti, tačiau tai ir buvo paskutinysis titulinis mūšis, kurį iki pat dabar žaidė jis.

Nuo to laiko buvusi trečioji pasaulio raketė pralaimėjo net 10 ATP pusfinalių iš eilės. Labai rimtas oponentas bulgaro lauks ir šeštadienį - tai bus arba Daniilas Medvedevas (ATP-11), arba Felixas Auger-Aliassime'as (ATP-8).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas