Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 03 30

Rumunijos tenisininkė iš Majamio sensacingai išmetė „Australian Open“ čempionę

Viena pagrindinių favoričių laimėti „Miami Open“ moterų turnyrą įvardijama Aryna Sabalenka (WTA-2) sensacingai krito varžybų ketvirtfinalyje.
Aryna Sabalenka
Aryna Sabalenka / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Lauko tenisas

Antrai pasaulio raketei ir šių metų „Australian Open“ čempionei kelią ketvirtfinalyje netikėtai pastojo Sorana Cirstea (WTA-74), iškovojusi pergalę rezultatu 6:4, 6:4.

Balandžio pradžioje 33-iąjį gimtadienį minėsianti patyrusi rumunė WTA 1000 kategorijos turnyro pusfinalį pasiekė pirmą kartą per pastarąjį dešimtmetį.

2013 metais Toronte ji surengė dar įspūdingesnį pasirodymą, kuomet žengė finalą, tačiau jame neprilygo legendinei Serenai Williams.

Lėtai šiais metais įsibėgėjusiai S.Cirsteai pastarosios keletas savaičių neabejotinai įrodo, kad tenisininkė dar tikrai priklauso WTA elitui.

Majamyje ji per 5 mačus nepralaimėjo nė vieno seto, o taip pat įveikė ir penktą pasaulio raketę Caroline Garcia bei dvi buvusias Top 20 žaidėjas Karoliną Muchovą bei Marketą Vondrousovą.

Prieš tai Indian Velse ji pasiekė ketvirtfinalį, nugalėdama tą pačią C.Garcia, Madison Keys, o nusileisdama tik geriausiai pasaulio tenisininkei Igai Swiatek.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Sorana Cirstea
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Sorana Cirstea

„Aš be žodžių. Tikriausiai žmonėms patinka kalbėti apie amžių, metus, rezultatus, bet aš niekuomet to nedarau. Aš tiesiog tikiu savimi, sunkiai dirbu su savo naujuoju treneriu Thomasu Johanssonu, su kuriuo pradėjome dirbti tik praėjusį gruodį ir viskas kol kas klostosi puikiai“, – kalbėjo rumunė.

Buvusios 21-os pasaulio raketės pusfinalyje lauks čekė Petra Kvitova (WTA-12) arba rusė Jekaterina Aleksandrova (WTA-18). Šis susitikimas turėjo įvykti vakar, bet dėl Majamį skalavusio lietaus buvo nukeltas.

A.Sabalenkai tai vos trečioji nesėkmė šiame sezone per 23 mačus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas