Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 07 04

Rusijos tenisininkė apie dopingo skandalą: amžinai kalti rusai, kiti – angelai

Geriausia Rusijos tenisininkė Svetlana Kuznecova yra pasipiktinusi, jog dopingo kontrolė didžiausią dėmesį skiria būtent atletams iš Rusijos. Anot 14-osios pasaulio raketės, yra kvaila manyti, jog dėl visko kalta amžinai yra Rusija, o kiti – angelai.
Svetlana Kuznecova
Svetlana Kuznecova / „Scanpix“ nuotr.

S.Kuznecova gegužės mėnesio pabaigoje buvo įtraukta į Rusijos Rio de Žaneiro olimpiniados dalyvių sąrašą ir pati 14-oji pasaulio raketė neketina praleisti progos pakovoti dėl savo šalies garbės.

Tarptautinis olimpinis komitetas (IOC) praėjusį mėnesį pranešė, jog Rusijos olimpiečiai turės praeiti individualią patikrą, prieš oficialiai patenkant į olimpiadą.

Nors Vimbldone žaidžiančios S.Kuznecovos tai neturėtų jaudinti, 14-oji pasaulio raketė paklausta apie Rusijos dopingo problemas pareiškė, kad jai tai yra labai nemaloni tema.

„Visada kalta Rusija. Visi rusai blogi, o likusį pasaulį sudaro tik geriečiai, – situaciją ironizavo S.Kuznecova. – Man tai truputėlį juokinga.“

„Tačiau manęs tai neliečia. Tikiuosi, kad netrukus šis dopingo skandalas pasibaigs ir atletai, kurie nusipelnė rungtyniauti olimpiadoje, į Rio vyks. Manau, kad tai būtų teisinga.“

Geriausia Rusijos tenisininkė šiuo metu dalyvauja Vimbldono čempionate. Sekmadienį ji po atkaklios kovos 6:7 (1:7), 6:2, 8:6 nugalėjo jaunąją amerikietę Sloane Stephens ir žengė į aštuntfinalį.

Po pergalės S.Kuznecova, kitame etape susikausianti su pirmąja pasaulio rakete Serena Williams, pareiškė, jog yra svarbu parodyti, kad žaidėjai iš Rusijos ir JAV vieni kitiems nepriekaištauja.

„Scanpix“ nuotr./Garbine Muguruza prieš Svetlaną Kuznecovą
„Scanpix“ nuotr./Garbine Muguruza prieš Svetlaną Kuznecovą

„Manau, kad tai yra geras pavyzdys ateities kartoms. Nereikia nekęsti vienas kito. Reikia kalbėti apie taiką, o ne apie karą,“ – pasakojo dviejų „Didžiojo kirčio“ turnyrų čempionė.

„Mes turime parodyti gerus santykius, nes kartais sportas yra maišomas su politika. Tačiau sportas neturi nieko bendro su mūsų šalimis. Čia mes esame vieningi. Rusijos ir Ukrainos santykiai dabar yra komplikutoi, tačiau mes su tuo niekaip nesusiję. Mūsų jokia politika neliečia.“

„Mes esame tikri atletai, kurie labai sunkiai dirba. Mes nepriklausomi nuo politikos. Labai malonu, jog mus palaiko WTA ir ITF. Atletams politika nerūpi.“

Primename, jog S.Kuznecovos tautietė ir ilgą laiką geriausia Rusijos tenisininke buvusi Marija Šarapova sulaukė dvejų metų ITF skirtos dvejų metų diskvalifikacija už tai, jog 29-erių metų rusės „Australian Open“ čempionato metu atliktame dopingo teste buvo rasta meldoniumo. Šis preparatas Pasaulinės antidopingo agentūros (WADA) juodajame sąraše oficialiai atsidūrė šių metų sausio 1 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas