Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 06 01

Rusijos tenisininkų košmaru tapęs kroatas sugrįžo į „Didžiojo kirčio“ pusfinalį

Marinas Čiličius (ATP-23) ir vėl žiba didžiojoje teniso scenoje. Vieną po kito du geriausius šalies agresorės Rusijos tenisininkus nukirtęs kroatas pirmą sykį peržengė „Roland Garros“ ketvirtfinalio barjerą ir po ilgos pertraukos sugrįžo į „Didžiojo kirčio“ pusfinalį.
Marinas Čiličius
Marinas Čiličius / „Scanpix“ nuotr.

33-ejų tenisininkas po fantastiško 4 valandas ir 10 minučių trukusio penkių setų trilerio rezultatu 5:7, 6:3, 6:4, 3:6, 7:6(2) parbloškė neryškiu favoritu laikytą rusą Andrejų Rubliovą (ATP-7).

Vienas kito verti varžovai pasidalijo pirmuosius keturis setus, tad nieko nuostabaus, jog lemiamoje partijoje nugalėtojui išaiškinti prireikė pratęsimo, kuris nuo šių metų „Roland Garros“, kaip ir kituose „Didžiojo kirčio“ turnyruose, yra žaidžiamas iki 10 taškų.

Finaliniame tiebreak'e M.Čiličius žaidė tarsi ant sparnų ir neįtikėtinai efektyviu puolimu nušlavė oponentą, jį laimėdamas net 10:2.

Įprastai labai agresyvų tenisą propaguojantis A.Rubliovas viso mačo metu turėjo atsimušinėti – tai geriausiai iliustruoja winner'ių statistika, kuri yra net 88:35 kroato naudai. Net 33 sykius jis atliko neatremiamus padavimus.

Pirmą kartą karjeroje į „Roland Garros“ pusfinalį prasibrovęs M.Čiličius prisijungė prie absoliučiai elitinės keturių aktyvių tenisininkų kompanijos, kuriems yra pavykę pasiekti pusfinalį visuose „Didžiojo kirčio“ turnyruose. Tai „didysis ketvertas“, kurį sudaro Rafaelis Nadalis, Rogeris Federeris, Novakas Džokovičius ir Andy Murray.

Į „Didžiojo kirčio“ pusfinalį kroatas sugrįžta pirmą kartą nuo 2018-ųjų „Australian Open“ pirmenybių, kuomet finale jį sustabdė tik Rogeris Federeris.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Andrejus Rubliovas ir Marinas Čiličius
AFP/„Scanpix“ nuotr./Andrejus Rubliovas ir Marinas Čiličius

A.Rubliovą jis ant menčių „Grand Slam“ turnyre šiemet paguldo jau antrą sykį – Australijoje tenisininkai susitiko trečiajame etape. Priminsime, kad aštuntfinalyje Paryžiuje M.Čiličius sutriuškino kitą rusą Daniilą Medvedevą (ATP-2).

Pusfinalyje Kroatijos teniso atstovo varžovu bus norvegas Casperas Ruudas (ATP-8) arba danas Holgeris Rune (ATP-40).

A.Rubliovui „Didžiojo kirčio“ ketvirtfinalio barjeras ir toliau lieka užburtas – tai jau penktoji ruso nesėkmė būtent šiame etape.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas