Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 11 11

Rusišką prakeiksmą nutraukęs S.Tsitsipas Londone debiutavo pergalingai

Dviejų „Nitto ATP Finals“ debiutantų akistatoje – dramatiška Stefanos Tsitsipo (ATP-6) pergalė rezultatu 7:6(5), 6:4 prieš pastaraisiais mėnesiais beveik nepralaimintį Daniilą Medvedevą (ATP-4).
Stefanos Tsitsipas
Stefanos Tsitsipas / „Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr.

Graikijos teniso talentas net penkiuose tarpusavio susitikimuose ATP ture privalėjo kęsti dviem metais vyresnio varžovo pranašumą, tačiau bene svarbiausiame sezono turnyre pagaliau džiaugėsi saldžia pergale.

Šiemet 21-erių S.Tsitsipą rusas nugalėjo „Masters“ turnyruose Monte Karle ir Šanchajuje. Pirmajame mače Londone tenisininkas siekė jau 60-osios pergalės šiame sezone.

Pirmoje partijoje nė vienam iš jų nepavyko laimėti varžovo padavimų serijos, o seto baigtį nulėmė vienas įtempčiausių ir gražiausių mačo taškų.

Rezultatui pratęsime esant 5:5 (paduodant D.Medvedevui) jaunasis graikas pademonstravo ne tik savo gynybinius sugebėjimus, bet ir puikų žaidimą prie tinklo. Susikūręs set point'ą S.Tsitsipas jį išnaudojo ir išsiveržė į priekį.

Kiek laisviau pasijautęs Graikijos atstovas antrajame sete varžovo padavimus laimėjo devintajame geime, o visai netrukus „uždarė“ susitikimą.

Pirmaisiais padavimais S.Tsitsipas laimėjo net 89 procentus žaistų kamuoliukų (39 iš 44).

Šiandien vakare (22:00 val. Lietuvos laiku) Andre Agassi grupėje ginklus surems Rafaelis Nadalis (ATP-1) ir Alexanderis Zverevas (ATP-7).

Anksčiau įvykusiame dvejetų mače vokiečiai Kevinas Krawietzas ir Andreas Mies 7:6(3), 4:6, 10:6 nugalėjo Jeaną-Julieną Rojerį ir Horia Tecau.

VIDEO: Antrosios „Nitto ATP Finals“ dienos apžvalga: skambūs S.Tsitsipo ir A.Zverevo pareiškimai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento