Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 01 16

S.Tsitsipas ir D.Medvedevas startavo užtikrintomis pergalėmis

Pirmojo ATP dešimtuko atstovai Stefanos Tsitsipas (ATP-3) ir Daniilas Medvedevas (ATP-8) atvirųjų Australijos teniso pirmenybių starte ilgai korte neužtruko.
Stefanos Tsitsipas
Stefanos Tsitsipas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Graikijos teniso talentas pirmajame etape 6:3, 6:4, 7:6(6) nugalėjo pavojingą prancūzą Quentiną Halysą (ATP-61).

Nors tenisininkus skiria beveik 60 ATP reitingo pozicijų, aukštas 191 cm ūgio Prancūzijos atstovas pasižymi puikiu padavimu, kuris ant greitų dangų gali pridaryti daug rūpesčių net ir pasaulio geriausiems.

Tuo įsitikinti galėjo ir Novakas Džokovičius (ATP-5), kuris Q.Halysą prieš keletą savaičių Adelaidėje palaužė tik po dviejų tiebreak'ų.

Tiesa, neatremiamais padavimais savo oponentą graikas šiame mače pralenkė – 17:9.

S.Tsitsipui šios „Australian Open“ pirmenybės gali tapti tramplinu į ATP reitingo viršūnę – jei 24-erių tenisininkas laimės, jis taps naujuoju ATP reitingo lyderiu.

Šiame sezone dar nepralaimėjęs graikas kol kas Melburne toliausiai buvo nužygiavęs iki pusfinalio etapo (2019, 2021-2022 m.).

Antrajame etape trečiosios planetos raketės lauks kortų šeimininkas Rinky Hijikata (ATP-169). Australas tiesiog neįtikėtinoje atmosferoje panaikino dviejų setų deficitą ir 4:6, 4:6, 6:3, 7:6(5), 6:3 palaužė vokietį Yannicką Hanfmanną (ATP-128).

Šiam tenisininkui tai buvo vos antrosios „Didžiojo kirčio“ pagrindinės varžybos ir pirmoji karjeros pergalė jose.

S.Tsitsipui įkandin pasekė ir Daniilas Medvedevas, surengęs neabejotinai įspūdingiausią pasirodymą „Australian Open“ turnyre per pirmąją dieną.

Rusas per pusantros valandos net 6:0, 6:1, 6:2 sunaikino amerikietį Marcosą Gironą (ATP-56).

Pastaruosius du sezonus Melburne finaluose kritęs D.Medvedevas šiemet į pirmenybes atvyksta kaip nebe toks ryškus favoritas, o norint patekti į lemiamą mūšį dėl trofėjaus jam greičiausiai tektų įveiktų Rafaelį Nadalį ketvirtfinalyje, o tuomet ir S.Tsitsipą pusfinalyje.

Kaip ir graiko, D.Medvedevo kitame etape taip pat lauks australiškas iššūkis, kurį jam mes Johnas Millmanas (ATP-140). Jis 6:7(8), 7:5, 6:7(2), 6:2, 6:3 palaužė šveicarą Marcą-Andrea Huslerį (ATP-51).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas