Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 12 18

S.Tsitsipas nukarūnavo A.Rubliovą ir laimėjo turnyrą Abu Dabyje

Jungtinių Arabų Emyratų sostinėje Abu Dabyje vykusiose parodomosiose varžybose „Mubadala World Tennis Championship“ – ketvirtosios pasaulio raketės Stefanos Tsitsipo (ATP-4) triumfas.
Stefanos Tsitsipas ir Andrejus Rubliovas
Stefanos Tsitsipas ir Andrejus Rubliovas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Vyrų vienetų turnyro finale Graikijos teniso superžvaigždė 6:2, 4:6, 6:2 palaužė rusą Andrejų Rubliovą (ATP-8), kuris gynė praėjusiais metais iškovotą čempiono titulą.

Po siaubingo susitikimo starto (0:4) titulą gynusiam tenisininkui pavyko užgesinti oponento šturmą antrajame sete, o už savo kantrybę jis buvo apdovanotas 10-ajame geime, kai buvo laimėti varžovo padavimai – tuo pačiu ir antroji partija.

Visgi lemiamame sete – deja vu. Graikijos tenisininkas ir vėl šovė į priekį rezultatu 4:0 bei užtikrintai nužygiavo iki dvikovos finišo.

S.Tsitsipui ši pergalė tapo simboliniu revanšu už skaudų pralaimėjimą ATP baigiamojo metų turnyro grupių etape Turine, kuomet lemiamoje akistatoje dėl patekimo į pusfinalį triumfavo rusas.

Tuomet spaudos konferencijoje graikas nusprendė „įkąsti“ varžovui, sumenkindamas jo propaguojamą tenisą – S.Tsitsipas teigė, kad A.Rubliovas savo žaidimą grindžia tik „keletu įrankių“, leisdamas suprasti, kad rusui trūksta universalumo.

Vėliau 24-erių tenisininkui teko atsiprašinėti, tačiau didelės neapykantos tarp žaidėjų neliko.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Andrejus Rubliovas ir Stefanos Tsitsipas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Andrejus Rubliovas ir Stefanos Tsitsipas

Trečioji vieta Abu Dabyje šiemet atiteko norvegui Casperui Ruudui (ATP-3), kuris 6:1, 6:4 sudorojo Carlosą Alcarazą (ATP-1).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas