Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 10 11

Šanchajaus „Masters“ turnyras prarado ryškiausią savo žvaigždę – krito C.Alcarazas

Ryškiu Šanchajuje vykstančio turnyro „Shanghai Rolex Masters“ favoritu laikytas Carlosas Alcarazas (ATP-2) sensacingai krito jau aštuntfinalio etape.
Carlosas Alcarazas ir Grigoras Dimitrovas
Carlosas Alcarazas ir Grigoras Dimitrovas / „Scanpix“ nuotr.

Pirmą skirstymą pirmenybėse turėjęs 20-metis ispanas netikėtai 7:5, 2:6, 4:6 nesulaikė Bulgarijos tenisininko Grigoro Dimitrovo (ATP-19).

Iki šio susitikimo visus tris tarpusavio mačus C.Alcarazui sausais rezultatais pralaimėjęs bulgaras atsuko laikrodį atgal ir surengė vieną geriausių savo pasirodymų per pastaruosius sezonus.

32-ejų tenisininkui tai pirmasis „Masters“ ketvirtfinalis šiame sezone ir 17-tasis karjeroje. Vienintelį šios kategorijos trofėjų jis laimėjo 2017-ųjų sezone Sinsinatyje (JAV), tuomet metus baigdamas titulu „Nitto ATP Finals“ turnyre ir pasiekdamas net trečią poziciją ATP reitinge.

Paskutinį kartą vieną iš dviejų geriausių planetos žaidėjų G.Dimitrovas įveikė 2021 metais Indian Velse, kuomet po tenisininko kojomis krito tuometinė antroji raketė Daniilas Medvedevas.

„Žinojau, ką turiu padaryti. Žinojau, kad nuolatos turiu spausti oponentą savo puolimu. Net kuomet atsilikinėjau, net kai mano smūgiai būdavo išsiderinę, varžovą mėginau statyti į nepatogias pozicijas. Carlosui nepatinka būti gynybiniame režime, todėl stengiausi nuolatos judėti į priekį ir jį spausti“, – savo pergalingu receptu pasidalijo Dimitrovas.

Bulgarijos teniso žvaigždės ketvirtfinalyje lauks Nicolas Jarry (ATP-22), kuris 6:3, 5:7, 6:3 palaužė Diego Schwartzmaną (ATP-130).

Savo ruožtu pirmoji C.Alcarazo viešnagė Kinijoje saldžių vaisių neatnešė – Pekine jis krito pusfinalyje, o dabar suklupo jau aštuntfinalyje, tik antrą kartą iš 14-os turnyrų šiame sezone nepasiekdamas ketvirtfinalio.

Trečiadienį kitus du bilietus į ketvirtfinalį iškovojo Ugo Humbertas (ATP-34) ir Andrejus Rubliovas (ATP-7). Beje, pastarasis yra vienintelis tenisininkas iš pirmojo ATP dešimtuko, kuris tęsia savo pasirodymą Šanchajuje.

Kitas dvi ketvirtfinalio poras sudaro Hubertas Hurkačas (ATP-17) ir Fabianas Marozsanas (ATP-91) bei Benas Sheltonas (ATP-20) ir Sebastianas Korda (ATP-26).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas