Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Saudo Arabija veržiasi į tenisą: sezono įkarštyje – įspūdingi milijonai žvaigždėms

Įspūdingas pinigines premijas garsiausiems pasaulio tenisininkams siūlanti Saudo Arabija šiame sezone surengs parodomąjį teniso turnyrą „6 Kings Slam“, kuris vyks šalies sostinėje Rijade.
Novakas Džokovičius ir Rafaelis Nadalis
Novakas Džokovičius ir Rafaelis Nadalis / „Scanpix“ nuotr.

Pačiame sezono įkarštyje spalio mėnesį organizuojamos pirmenybės į Saudo Arabiją pritrauks šešis šiuo metu bene garsiausius ATP turo atstovus, tarp kurių – ir tikros žaidimo legendos Novakas Džokovičius (ATP-1) ir Rafaelis Nadalis (ATP-647).

Prie jų į išrinktų tenisininkų šešetuką prisijungs ir Carlosas Alcarazas (ATP-2), Daniilas Medvedevas (ATP-3), Jannikas Sinneris (ATP-4) bei Holgeris Rune (ATP-7). Kol kas tik pastarajam tenisininkui per savo karjerą nėra pavykę laimėti „Didžiojo kirčio“ turnyro.

Britų žiniasklaida informuoja, kad kiekvienam iš žaidėjų vien už dalyvavimą turnyre atiteks 1,5 mln. JAV dolerių vertės prizas.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Carlosas Alcarazas ir Rafaelis Nadalis
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Carlosas Alcarazas ir Rafaelis Nadalis

Maždaug panašios vertės dalyvio mokestį ATP 250 bei ATP 500 turnyrai įprastai turi sumokėti N.Džokovičiui bei R.Nadaliui, o praeityje – ir R.Federeriui, kad šiuos tenisininkus prisikviestų žaisti. Nauja ATP turo žvaigždė C.Alcarazas įprastai gauna apie 1 milijoną JAV dolerių, kiti tenisininkai – šiek tiek mažiau.

Visgi pranešama, kad Saudo Arabijai geriausius pasaulio žaidėjus prisikviesti pavyko ne riebiais dalyvio mokesčiais, bet rekordiniu prizu, kuris atitektų turnyro nugalėtojui – tai net 6 mln. JAV dolerių. Tai yra beveik dvigubai daugiau už sumą, kurią laimėjo „Australian Open“ prieš keletą savaičių triumfavęs J.Sinneris.

„Scanpix“ nuotr./Jannikas Sinneris
„Scanpix“ nuotr./Jannikas Sinneris

Turnyro organizatorių planuose jau yra ir tvarkaraščio subtilybės, kurios dalyvausiantiems tenisininkams pavyktų išvengti ATP turo sankcijų.

Pagal naują ATP turo reglamentą žaidėjai gali būti baudžiami už dalyvavimą neoficialiuose turnyruose, kurie trunka tris arba daugiau dienų. Visgi arabai planuoja pasitelkti pirmenybių principą, pagal kurį tenisininkai dvi dienas žaistų, vieną ilsėtųsi bei būtent tokiu būdu nepažeistų taisyklių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas