Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Saudo Arabijoje vykusį turnyrą laimėjusiam J.Sinneriui – rekordinis piniginis prizas

Geriausias planetos tenisininkas Jannikas Sinneris (ATP-1) laimėjo pirmą kartą Saudo Arabijoje surengtą parodomąjį turnyrą „Six Kings Slam“.
Jannikas Sinneris
Jannikas Sinneris / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Lauko tenisas

Pirmoji pasaulio raketė didžiajame turnyro finale panaikino seto deficitą ir rezultatu 6:7(5), 6:3, 6:3 palaužė Ispanijos teniso vunderkindą ir pagrindiniu savo konkurentu tapusį Carlosą Alcarazą (ATP-2).

„Six Kings Slam“ pirmenybių nugalėtojui atiteks net 6 milijonai JAV dolerių – tai yra rekordinis uždarbis per vieną teniso turnyrą.

Palyginimui, už triumfą „Australian Open“ turnyre J.Sinneriui atiteko 2,1 mln. JAV dolerių, o „US Open“ varžybose – 3,6 mln. JAV dolerių.

Šiemet „Roland Garros“ ir Vimbldono turnyrus laimėjusiam „Carlitos“ atiteko atitinkamai 2,6 mln. ir 3,5 mln. JAV dolerių.

Vos 6 pralaimėjimus šiame sezone patyręs Italijos teniso atstovas lygiai pusę iš jų patyrė būtent C.Alcarazui, kurį šiemet įveikė pirmąjį kartą. Oficialiuose ATP turo susitikimuose rezultatu 6:4 vis dar priekyje ispanas.

Priminsime, kad trečiąją vietą turnyre užėmė Novakas Džokovičius, ketvirtą – Rafaelis Nadalis, o ketvirtfinalyje krito Daniilas Medvedevas ir Holgeris Rune. Nuo antros iki šeštos pozicijos išsirikiavusiems tenisininkams atiteks taip pat įspūdingos 1,5 mln. JAV dolerių premijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito