Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 01 28

Šeimininkai užuodžia pergalės kvapą: A.Barty išmetė praėjusių metų finalininkę

42 metus trunkantis „Australian Open“ šeimininkų titulų badas su kiekviena diena artėja prie savo pabaigos. Pirmoji moterų raketė ir viena iš pagrindinių pretendenčių laimėti šių metų turnyrą Melburne Ashleigh Barty dviejų setų kovoje 7:6(6), 6:2 įveikė Petrą Kvitovą (WTA-8) ir atsidūrė per du mačus nuo trofėjaus.
Ashleigh Barty
Ashleigh Barty / „Scanpix“ nuotr.

Šios tenisininkės WTA ture jau spėjo tapti reguliariomis varžovėmis – po šios A.Barty pergalės tarpusavio susitikimuose vyrauja lygybė 4:4.

Visgi įdomu tai, kad P.Kvitova laimėjo pirmuosius keturis mačus, tačiau nuo praėjusių metų, kuomet australė demonstruoja fantastišką tenisą, ji atsakė taip pat keturiomis pergalėmis.

„Mėgaujuosi testu žaidžiant prieš Petrą, – po mačo kalbėjo Barty. – Jos žaidimo stilius reikalauja iš manęs geriausio teniso. Pirmasis setas galėjo pasisukti kita linkme, tačiau smagu, kad išsiveržiau į priekį, o tuomet viskas klostėsi paprasčiau.“

Pirmajame sete solidžiau atrodė praėjusių metų vicečempionė, kuri pirmoji laimėjo varžovės padavimus. Kortų šeimininkė momentaliai rezultatą išlygino, bet iki pat pratęsimo dar turėjo išsaugoti net septynis break point'us.

Tiebreak'e P.Kvitova buvo per vieną kamuoliuką nuo pergalės (6:5), tačiau tris taškus paeiliui laimėjusi A.Barty išplėšė dramatišką setą.

Sausakimšos Rod Laverio arenos dėka sparnus užsiauginusi australė antroje partijoje dominavo ir tapo pirmąja savo šalies tenisininke nuo Wendy Turnbull (1984), pasiekusia „Australian Open“ pusfinalį.

Tai buvo 150-oji A.Barty pergalė profesionalų ture ir 100-oji ant kietos dangos.

Dėl vietos finale australė susigrums su Sofia Kenin (WTA-15), kuri 6:4, 6:4 įveikė Tuniso atstovę Ons Jabeur (WTA-78).

VIDEO: „Australian Open“ ketvirtfinalis: Ashleigh Barty – Petra Kvitova

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas